Zeytin Dalı Harekâtı'nda Cinderes'in hemen yanındaki Muhammediye köyü ile Amara tepesi YPG'li teröristlerden temizlendi. Türk özel kuvvetler askerleri ile güçleri kritik noktaya ilerliyor.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, canlı yayında "Artık ABD'den vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz... Müttefikimiz ABD'den FETÖ, YPG ve başka konularda çok ciddi yanlışlar gördük. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya da tamamen bozulacak" dedi. Çavuşoğlu'ndan dakikalar sonra kameraların karşısına geçen Başbakan Yıldırım da Washington'a sert çıktı: "ABD'nin artık aklını başına alması gerekiyor."

Harekatın başından bu yana 1369 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. Son bir günde öldürülen YPG'li sayısı 103. Harekatta bugüne kadar 31 Türk askeri şehit oldu.

ABD askerlerinin halen Menbic'te YPG'li teröristlerin yanında kaldığını gösteren yeni kareler geldi. Suriye'nin kuzeyindeki geniş bir kuşakta teröristlerle işbirliği yapan Washington'ın Türk askeri gelmemesi için Menbic'e yeni birlikler sevk ettiği bildiriliyor.

15.10 : Yerel kaynaklar, halihazırda Reyhanlı'nın hemen karşısında yer alan Diva'da şiddetli çatışmaların yaşandığını bildiriyor.

15.05 : Türk Silahlı Kuvvetleri, bugüne kadar harekâtta 31 askerin şehit olduğunu, 145 askerin de yaralandığını açıkladı.

14.45 : Zeytin Dalı Harekâtı'nda Cinderes'in hemen yanındaki Muhammediye köyü ile Amara tepesi YPG'li teröristlerden temizlendi. Türk özel kuvvetler askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri ilerliyor. Son alınan yerlerle teröristlerden arındırlan noktaların sayısı 51 oldu.

14.10 : Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan dakikalar sonra kameraların karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım da, ABD'ye sert çıktı. Yıldırım, "ABD'nin artık aklını başına alması gerekiyor" dedi.

13.35 : Adalet Bakanlığı, Zeytin Dalı Harekâtı'nda şehit olan Musa Özalkan'ın olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep eden avukat hakkında suç duyurusunda bulundu.

13.10 : Yerel kaynaklar, Türk ordu birliklerinin Raco'nun güneyindeki Meskeh köyündeki YPG'lilere topçu atışı yaptığını aktarıyor. Helikopterlerin bombaladığı yerler arasında ise Şeyh Hadid'in doğusundaki Meabetla köyünde yer alan terör mevzileri var.

12.20 : Türk jetleri, sabah saatlerinden bu yana Afrin'in batısındaki Cinderes ve Raco'ya hava harekâtı düzenliyor. Hatay sınırından jetlerin sesi duyulurken, sosyal medyadan gökyüzünde uçan helikopterlerin görüntüleri yayınlandı.
Editör: Süper Kanal TV