Ankara Dikimevi'nde belediye otobüsü yolcu durağına girdi. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kazada ilk belirlemelere göre 12 kişi hayatını kaybetti 12 kişi de yaralandı. 
Belediye otobüsünün şoförü ise ifadesinin alınması için emniyete götürüldü. Otobüs şoförü, olay anına ilişkin tek bir cümle söyledi: "Araç kontrolümden çıktı"

Ankara  Cebeci’ de Dikimevi kavşağında otobüs durağa daldı. Durakta bekleyenleri altın alan otobüs 80 metre daha sürüklendikten sonra durabildi.  Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar kazanın ardından yaptığı açıklamada 12 kişinin hayatını kaybettiğini 12 kişinin de yaralandığını ifade etti. Kılıçlar, otobüs şoförünün ifadesinin alınması için emniyete götürüldüğünü kaydetti. Olay yerine toplananlarla polis arasında gerginilik yaşandı. Polis toplanan kalabalığı biber gazı kullanarak dağıttı...

"KONTROLÜMDEN ÇIKTI"
Yaşanan kaza sonrası otobüs şoförü ilk ifadesini verdi. Şoförün ilk ifadesinde "Otobüs benim kontrolümden çıktı" dediği öğrenildi.

GÖRGÜ TANIKLARI: SAĞINDAN GEÇMEK İSTERKEN...

Görgü tanıklarının anlatımına göre; cadde üzerinde kaza yapan iki belediye otobüsü duruyordu. Bu sırada arkadan gelen üçüncü 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, iki otobüsün sağından geçmek istedi. Süratlenen otobüsün bu sırada kaldırıma çıktığı ve kontrolünü kaybederek hızla durağı girdiği iddia edildi. Bir görgü tanığı da 'Bazı vatandaşların havaya savrulduğunu gördüm' diyerek yaşanan dehşeti anlattı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.30 sıralarında Çankaya-Cebeci Dikimevi Kavşağı'ndan Kurtuluş istikametine seyir halindeki toplu taşıma aracının henüz belirlenemeyen nedenle şoförün araç hakimiyetini kaybetmesi neticesinde otobüs durağına çarparak kaldırımda yaklaşık 80 metre sürüklendiği anımsatıldı.

Kazada ilk tespitlere göre 12 kişinin hayatını kaybettiği ve 12 vatandaşın yaralandığı ifade edilen açıklamada, olayda 8 aracın hasar gördüğü belirtildi.

Yaralıların 3 hastanede tedavi altına alındığı bildirilen açıklamada, olaya adli makamlarca el konulduğu ve tahkikata devam edildiği kaydedildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de kaza yerinde çalışma başlattı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor

Editör: Süper Kanal TV