Bin­ba­şı Ya­vuz So­nat Gü­zel, Jan­dar­ma Ge­nel Ko­mu­tan­lı­ğı ka­rar­ga­hın­da gö­rev ya­pı­yor­du. Ge­çen yıl ta­yi­ni Tun­ce­li­’ye çık­tı. Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Ti­mi’n­de gö­nül­lü ola­rak gö­rev al­dı. Ope­ras­yon­lar­da hep as­ke­ri­nin önün­de yer al­dı. Onun bu ce­sur, atak ha­li, as­ker­le­ri­ne kar­şı ba­ba­can tu­tu­mu di­ğer ko­mu­tan­lar ta­ra­fın­dan da ör­nek alın­dı. As­ke­ri­nin en önün­de gi­der­ken şe­hit düş­tü. Yap­rak­lı Mez­ra­sı’n­da bir grup te­rö­ris­tin bu­lun­du­ğu bil­gi­si üze­ri­ne, Tun­ce­li Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Tim­le­ri­’nin ope­ras­yon yap­ma­sı­na izin ve­ril­di. Bu amaç­la böl­ge­ye 5 ti­min he­li­kop­ter­le gön­de­ril­me­si plan­lan­dı. Ta­bur Ko­mu­ta­nı Bin­ba­şı Ya­vuz So­nat Gü­zel de ilk in­di­ri­le­cek tim­de yer al­dı. Ope­ras­yon böl­ge­si­ne ge­nel­de ko­mu­tan­lar “çev­re em­ni­ye­ti­” alın­dık­tan son­ra in­di­ği­ni ha­tır­la­tan bir as­ke­ri yet­ki­li, Tabur Komutanı Gü­ze­l’­in şe­hit olu­şu­nu  şöy­le an­lat­tı:
 
“O­pe­ras­yon böl­ge­si­ne ge­nel­de ko­mu­tan­lar iki-üç tim in­di­ril­dik­ten son­ra iner. Ön­ce inen tim­ler çev­re em­ni­ye­ti alır. Bin­ba­şı Gü­ze­l’­in için­de bu­lun­du­ğu ilk ti­min he­li­kop­ter­den iniş­le­ri için uy­gun yer bu­lun­du. He­li­kop­ter­den ön­ce ko­mu­tan in­di. Ay­nı an­da ken­di­si­ne ateş edil­di. İlk atış­ta ko­mu­ta­nı­mız ba­şın­dan vu­rul­du. Ya­ra­lı ola­rak has­ta­ne­ye gö­tü­rül­dü. An­cak müdahaleye rağmen kur­ta­rı­la­ma­dı.”
 
ADI Gİ­Bİ YA­VUZ BİR KO­MU­TAN
 
Özel eği­tim­li Jan­dar­ma Özel Ha­re­kat Tim­le­ri ge­nel­de, te­rö­rist­le­rin ilk atı­şı sı­ra­sın­da vu­ru­lu­yor. İlk atış­tan son­ra as­ker­ler al­dık­la­rı eği­tim ne­de­niy­le kı­sa sü­re­de du­ru­ma ha­kim olu­yor. Tun­ce­li­’de de Yavuz Ko­mu­tan he­li­kop­ter­den iner in­mez he­def alın­dı.
 
Si­lah ar­ka­daş­la­rı, Ta­bur Ko­mu­ta­nı  Ya­vuz So­nat Gü­ze­l’­i, “A­tak, mü­ca­de­le­ci, as­ke­ri­nin hep önün­de olan bir ko­mu­tan­dı. Jan­dar­ma Özel hHa­re­kat Ti­mi’n­de gö­rev yap­ma­yı gö­nül­lü ola­rak ken­di­si is­te­miş­ti. As­ke­rin çok se­vip, say­dı­ğı bir ko­mu­ta­nı­mı­zı kay­bet­me­nin acı­sı­nı ya­şı­yo­ruz. Adı gi­bi ya­vuz bir ko­mu­tan­dı­” di­ye an­lat­tı.