Baha

17 Eylül 1969 yılında Kayseri'nin Bünyan ilçesinde dünyaya gelen Baha'nın asıl adı Bahattin Gündoğdu'dur. Baha bir yaşına henüz girdiğinde ailesi Ankara'ya taşınmıştır. Tüm çocukluğu ve okul hayatı Ankara'da geçmiştir. Gazi Üniversitesi Müzik Eğitimi Fakültesi'nden 1991 yılında mezun olmuştur. Üniversite yıllarında kurduğu grup KDV ile ilk konserini vermiş ve mezuniyetinden sonra müzik öğretmenliği yapmıştır.

Aynı zamanda bir futbol kariyeri bulunmaktadır. Galatasaray'a transfer edilecekken ani bir kararla futbol kariyerini bırakıp müziğe odaklanmıştır. 1999 yılında ağabeyi ile kafe işleten Baha birçok ünlü isimle tanışma fırsatı bulmuştur ve Baha'nın yapmış olduğu besteler birçok isim tarafından da seslendirilmiştir.

Baha'a ait albümler : 

İlk Albüm

Kadife sesli ismiyle anılan sanatçı 1999 yılında Aşkın Tebessümü adlı albümünü piyasaya sürmüştür. Albümün çıkışından sonra İstanbul'a yerleşmiş ve ilk albümde yakaladığı başarıdan dolayı başta yılın sanatçısı olmak üzere sonrasında ise birçok ödül almıştır. Yine 2000 yılının Aralık ayında Aşk Olmazsa isimli ikinci bir albüm yapmış bu albüm içerisinde ise makamsal öğeler barındıran şarkılarla dinleyici kitlesini ikiye katlamıştır. Daha sonra 2003 yılında Aşk Acısı isimli üçüncü albümünü piyasaya çıkarmıştır. İlk üç albüm içerisinden Türkiye ve Avrupa turnesi gerçekleştirmiş turnenin ardından 13 Nisan 2005 yılında Aşk Rüzgârı adlı bir albüm daha çıkarmıştır.

Diğer Albümler

14 Mart 2007 yılında Aşk Yemini, 16 Mart 2008 yılında Firari Aşk, 2010 yılında Aşkı Duymak İstediğin Her Zaman ve son olarak 2013 yılında ise Aşk Baha'ne adlı albümlere imza atmıştır. Hala müzik kariyerine devam eden Baha bu yolda emin adımlarla ilerlemektedir. Çok güzel bir ses tonu ile söylemiş olduğu slow müzik parçaları pek çok insanın yüreğine hitap etmektedir. Bundan dolayı her zaman büyük beğeni kazanmaktadır.

Baha En Popüler Müzikler



1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Editör: Süper Kanal TV