Sağlık Bakanı Koca'nın satır başları...

Sağduyulu olmalıyız, duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz.

Sabah sahte bir belge üretilip yayıldı. Kamuoyuna gizli diye sunuldu. Tümüyle uydurmaydı. Panik duygusaldır akla uygun değildir. Sağ duyulu olmalıyız, akılla hareket etmeliyiz. Tedbir ve panik birbirinin zıttıdır. 

Bugün yaşadığımız örnek dikkat çekiciydi. Sabah sahte belge yayınlandı. Kamuoyununa gizli diye sunuldu. Amaç güven kaybı yaratmaktı.

Duyguyla değil akılla hareket etmeliyiz. Unutmamalıyız bugünler böyle sürüp gitmeyecek. Halkımızın sağduyusu devletimizin organizasyon gücü kadar önemlidir.

Türkiye'deki tablo diğer ülkelerdeki tablolarla özdeş değildir.

Biz genel tabloya kıyasla şanslı durumdayız. Riske karşı yapılması gerekeni yurttaş olarak biliyor devlet olarak tedbirleri alıyoruz.

Bilim Kurulu'nda alınan yeni öneriler oldu. Burada özellikle laboratuvar sayısımız erken dönemde 16'ya devamında bu sayısı tüm büyükşehirlerde çalışmaya ve hızlı sonuç veren antijenden geliştirilmiş olan kiti ise tüm illere vererek gerçekleştirmiş olacağız. Test daha çok sayıda şüpheliye vakit kaybı olmadan uygulanacak.

Umreden gelen vatandaşlarımızı gözleme aldık. Muhtemelen 7'nci veya 8'inci gün taramadan geçirilecek.

184 Sabim Hattı sayesinde mümkün olduğu kadar halkımızın evlerinden çıkmamalarını istemiş olacağız.

Yasak ülkelere 6 ülke daha ilave edilmiş oldu. İngiltere, İsviçre, Suudi Arabistan, Mısır, İrlanda ve BAE ile uçuşlar yasaklanmış olacak. Böylece uçuş yasağı uyguladığımız ülke sayısı 20 oldu.

Dün akşam yeni vakalarımız olduğu bilgisini paylaşmıştım. İlk vakadan bu yana 18 olmuştur. Şu an pozitif çıkan yeni vakalarımız var. Bu akşam topluca günlük rakamı da sizlere açıklayacağım. Can kaybı yok ama solunum sıkıntısı olan hastalarımız var.

Yaşlılara ve kronik hastalarımıza karşı dikkatli olmalıyız. İlk mücadelemizi ülke sınırları içersinde verdik ve mücadelemiz devam edecek. 

Yurtdışındaki vatandaşlarımıza uyarım var. Lütfen dönmekte ısrarcı olmayın. 

Yeni vakaları 00:00 gibi açıklayacağım. 

Şu ana kadar can kaybımız yok. Ama olmayacağı anlamına gelmez.

Birlikte bu sorunu beraber aşacağız. Tedbirlerimiz ve kurallarımız belli. Panik havası oluşturulmadan, bilgiyle ve sağduyu ile bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum. 

Yurtdışından gelebilecek olan öğrenciler var. Biz 14 gün burada izole edilmeleri şartıyla bunu uygun gördük.