Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'in bağımsızlığının 25. yılı kutlamaları ve Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 14. yılı anma programı için iki gündür Bosna'da bulunuyor. 

Recep Altepe bugün de Bosna'da çeşitli programlara katılarak temaslarını sürdürecek. Bursa'daki Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına katılmayacak.

Başkan Altepe, yarın sabah saatlerinde uçakla Bursa'ya gelecek. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstifa talebini ilettik" açıklamasından sonra gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye çevrilmiş durumda. 

Kent kamuoyu Başkan Altepe'den gelecek açıklamaya kilitlendi. 

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre Altepe'nin son anda bir değişiklik olmazsa istifa talebine ilişkin bugün herhangi bir açıklama yapması beklenmiyor. 

Recep Altepe'nin açıklamasını yarına bıraktığı iddia edildi.

Öte yandan Altepe'ye "İstifanı hemen açıkla" mesajının gittiği de öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Altepe'ye istifa açıklamasını yapmasının iletildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari'yla görüştü. Görüşmenin ardından Erdoğan ve Buhari basın açıklaması yaptı. 

İSTİFA SORUSUNA ÇARPICI YANIT!

Cumhurbaşkanı Erdoğan belediye başkanlarının istifalarının sorulması üzerine, "Üç belediye başkanımızın (Bursa, Ankara, Balıkesir) istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmelerini yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin hazırlığı içindeler. Aksi takdirde gereği neyse yapılacaktır. İlgili kurumlarımız bu konuyla ilgili kararını vermiştir. Şu anda bizim sürecimiz arkadaşlarımızla ilgili özellikle bir olumsuzluk sürecini tahrik etmek değil tam aksine teşkilatımızın bu konuda varmış olduğu bir karar sürecidir. Bu karar sürecini biz kendileriyle de değerlendirdik böyle bir adımın atılması gerektiğini söyledik. Çünkü biz sıradan bir parti değiliz, bu sıradan bir hareket de değildir, bu bir davadır, bu davanın içerisinde yer alan arkadaşlarımız bu davanın nasıl çalıştığını çok iyi bilirler ve gereğini yaparlar, yapmaları lazım. Bunu kendilerine zaten tebliğ ettik. Ben Başbakan arkadaşım ve konuyla ilgili sorumlu genel başkan yardımcım" dedi.

Recep Altepe Bosna'dan son olarak bu kareyi paylaştı...

Editör: Süper Kanal TV