Gaziantep’ten 15 Ekim 2014 tarihinde Ankara’ya gitmek isteyen ayakkabı imalat işçisi, 29 yaşındaki İ.V.'nin bindiği yolcu otobüsü, güvenlik güçlerince Ankara'nın Gölbaşı İlçesi yakınlarında durduruldu. 'Zek' isimli narkotik dedektör köpeğin de kullanıldığı aramada, İ.V.'nin oturduğu koltuğun üst bölmesindeki raflı bagaj bölmesindeki paketlerde 6 kilo 240 gram esrar ele bulundu. Güvenlik güçleri, otobüse bagajsız ve eşyasız bindiğini, üst rafta hiçbir eşyasının bulunmadığını söylemesine rağmen İ.V.'yi gözaltına aldı. 1 gün sonra adliyeye sevk edilen İ.V., Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Savcılığın isteği üzerine İ.V.'nin ve içinde uyuşturucu çıkan paketteki parmak izleri kriminal laboratuvarda karşılaştırıldı. Uyuşturucu paketlerinde İ.V.'nin parmak izleri bulunmayınca şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere 5 Kasım 2014 tarihinde serbest bırakıldı. Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada İ.V hakkında 4 Şubat 2016 tarihinde beraat kararı verildi. 

İ.V.'nin avukatı Ahmet Sireci, müvekkilinin talihsiz bir olay sonucu mağdur edildiğini, kendisi ile ilgisi olmayan uyuşturucu paketi nedeniyle günlerce tutuklu kaldığını, maddi-manevi zarara uğradığını, uzun süren yargılama sonucu çevresi tarafından yaftalandığını belirtirken, şöyle dedi:

"Müvekkilimin uğradığı zararlardan dolayı tazminat davası açacağız. Aslında bu olaydan sonra herkesin seyahat edeceği gerek otobüslerde gerek diğer ulaşım araçlarında dikkatli olması gerekmektedir. Özellikle oturdukları koltukların üst bölmelerindeki bagaj kısımlarında eğer tanımlayamadıkları bir paket görürlerse hiçbir şekilde temas etmeksizin bindikleri ulaşım aracının görevli personeline bildirmeleri gerekmektedir. Müvekkilim paketlere kazaen de olsa elini dokundurmuş olsa 'kuvvetli suç şüphesi' ile büyük olasılıkla artacaktı."