Bursa-Ankara karayolu üzerinde meydana gelen kaz a da şehirlerarası yolcu otobüsü ile mermer yüklü tır çarpıştı. Can pazarının yaşandığı kaza da otobüste bulunan yolculardan 7´si yaralandı. Sıkışan yolcu İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

TIR İLE OTOBÜS ÇARPIŞTI

Edinilen bilgilere göre; Bozüyük istikametinden İnegöl´e seyir halinde olan sürücü Doğan Ataş yönetimindeki 16 RH 062 plakalı şehirlerarası yolcu otobüsü, Kınık kavşağı mevkiindeki Mermer fabrikasına iddiaya göre kontrolsüz bir şekilde dönmekte olan Galip Dirican yönetimindeki 11 AU 550 çekici, 17 YF 274 dorse plakalı mermer yüklü Tır´a arkadan çarptı. Kontrolden çıkan otobüs bariyerlere çarparak ancak durabildi.

CAN PAZARI YAŞANDI

Ön kısmı büyük hasar göre otobüsteki 20 yolcudan 7´si yaralandı. kaza yerine 112 Acil servis ambulansları, UMKE ve İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi.

Otobüsün ön koltuğunda Damla İrem isimli yolcu için İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri ve 112 ekipleri seferber oldu. Çarpışma ile birlikte ön koltukta sıkışan genç yolcu, İnegöl İtfaiyesi Arama Kurtarma ekiplerinin koltukları ve metal aksamları havalı makasla kesilerek kurtarıldı.

7 YOLCU YARALANDI

Kaza sonucunda yaralanan otobüsün yedek şoförü 45 yaşındaki Yusuf Dağaşan, yolcular 23 yaşındaki Damla İrem, 55 yaşındaki Merdana Bulut, 19 yaşındaki Arif Uran, 61 yaşındaki Serpil Yalçın, 53 yaşındaki Hanım Karakaş ve 25 yaşındaki İshak Karadoğan´a, 112 Acil servis ambulanslarındaki sağlık ekipleri tarafından kaza yerinde ilk müdahaleleri yapıldı. 7 yaralı da ilk müdahalenin ardından ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine götürülerek tedavi altına alındılar.

EMNİYET KEMERİ KURTARDI

Yolcuların emniyet kemeri kullanmaları kaza da can kaybı olmasını engelledi.

YOL KAPANDI

Kaza nedeniyle Bursa-Ankara karayolunun Bursa´ya gidiş yönü trafiğe uzun süre kapandı.

Kaza ile alakalı tahkikat sürüyor.

Editör: Süper Kanal TV