Seçimde sandıklardan kendisine kaç oy çıktığını ne internet, ne televizyon de ne bir başka şekilde takip etmediğini belirten Demirtaş, "Ancak, arkadaşlara sorduğumda bana 38-40 kadar oy çıktığını söylemişlerdi" dedi. Eşinin kendisine oy verip, vermediği sorusuna ise Demirtaş, "Onu sormam anormallik olur. Bırakın eşimi beni tanıyanlar bile oy vermiştir" dedi. 1 Kasım seçiminden önce yaptığı mitinglerde en fazla 6 kişinin olduğu meydanlarda konuşan bağımsız milletvekili adayı Ali Osman Demirtaş, seçilemediği için üzülmediğini söyledi. Demirtaş, "Bugüne kadar ticaret ve ziyaret amacıyla 50'den fazla ülke gezdim. İthalat, ihracat yaptım. Bu arada Türkiye'deki siyasetin bir takım eksikliklerini fark ettim. Bunları siyasi partilere katılarak, düzeltebileceğim kanaati bende oluşmadı. Bu nedenle bu seçimlere bağımsız aday olarak katılıp, sosyal sorumluluğumu yerine getirmeye karar verdim. Bugüne kadar 50'ye yakın örnek iş yaptım. Binlerce insana iş ve aş verirken kusurlu bir seçim sistemi olduğunu gördüm. En azından Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Memurin Muhakemat Kanunu'nun değiştirilmesi gerektiğini düşündüm. Bu üç temel maddeyi değiştirmek amacıyla yola çıktım. Ancak seçilemedim. Sandalye ve menfaat beklemediğim için kişisel olarak, seçim sonucu nedeniyle herhangi bir heyecan veya üzüntü ben de hasıl olmadı" dedi. Seçimin sonuçlarını ne internet, ne televizyon de ne bir başka şekilde takip etmediğini belirten Demirtaş, "'Seçilirsem nasıl olsa ortaya çıkar' diye düşündüm. Bu vesileyle, halk kaybetti ben kazandım. Şayet seçilmiş olsaydım halkıma hizmet etmiş olacaktım. Ancak, şimdi kendime ve kurucusu olduğum vakfıma hizmet edeceğim. Yeni amacım bu oldu. Halkımız, böyle münasip görmüş" diye konuştu.

Oyunu eşiyle birlikte Gemlik ilçesinde kullandığını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti: "Ancak bazı televizyonlarda, oy kullandığım sandıkta '1 oy çıktı' gibi bir takım yanlış beyanlarda bulunmuşlar. Bunlar doğru değildir. Sorduğum arkadaşlar, oyumuzu verdiğimiz sandıktan bana 38-40 kadar oy çıktığını söylediler. Ama bizzat, merak edip, 'Ne olup, bitti' diye, heyecan duyup, bakmadım. Çünkü, amacım halka hizmetti. Kişisel amacım olmadığı için hiç bir heyecan duymadım. Kaybetmekten üzüntü duymadım Kazansam da heyecan duymazdım. Memleket millet için hayırlı olsun. İnsanlar neye layıksa o olsun."

"500 KÖYE ULAŞIP, 17 İLÇEDE KONUŞTUM, 4 MİTİNG YAPTIM"
Mitinglerine katılımın az olmasını ise Demirtaş şu sözlerle açıkladı:
"Siyasi partiler, otobüslerle meydanlara şakşakçı taşıyor. Bursa'da 500 köye ulaştım, 17 ilçede konuşma yaptım. Kahvehanelere gittim. Dört miting düzenledim. Halka düşüncelerimi anlattım. Tüm bunları yaparken hep yalnız çalıştım. Kafa, ruh ve beden yapımla gece gündüz çalıştım. Halk münasip görmemiş. Yine de halkımıza da teşekkür ediyorum. Mitinglerime katılım bizim duyumlarımızda, bize gelen telefonlarda, 'Biz siyasi bir partinin üyesiyiz veya siyasi bir teşkilatın mensubuyuz. Mitinginize katılmayacağız ama sizi destekliyoruz' oldu. Mitingime çok katılım olmadı. Haliyle siyasi parti değiliz. Siyasi parti genel başkanları ölünceye kadar koltuklarını bırakmıyor. Milletvekilliğini milletin selameti açısından istemiştim. Mecliste benim kafamda olan 50 - 100 kadar milletvekilini organize edip, bir dahaki seçimlerde de 81 ilden 550 milletvekili çıkararak, meclisten Siyasi Partiler Yasası, Seçim Yasası ve Memurin Muhakemat Kanunu'nu geçirip, istifa edecektim. Zaten bu yasalar değiştikten sonra kim başbakan olursa olsun bu ülkeyi düzgün yönetmek zorunda kalırdı" dedi.
Eşinin kendisine oy verip, vermediği sorusuna ise Demirtaş, "Onu sormam anormallik olur. Bırakın eşimi beni tanıyanlar bile oy vermiştir" dedi.

Seçim için yaklaşık 200 bin lira harcadığı belirten Demirtaş'ın Gemlik Celal Bayar Anadolu Lisesi'nde eşiyle oy kullandığı 1065 nolu sandıktan AK Parti'ye 143, CHP'ye 100, MHP'ye 55, HDP'ye 19, bağımsız aday Demirtaş'a ise 1 oy çıkmıştı. 1 oy da geçersiz sayılmıştı.
Editör: Süper Kanal TV