Başbakan Binali Yıldırım, "Gündem Özel" canlı yayınında CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Yıldırım Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB)"in kapatılacağını belirterek yerine başka bir kuruluşun gelmeyeceğini söyledi. Yıldırım "TİB artık epey yıprandı. Bu 17-25 Aralık sürecinde TİB üzerinde de maalesef bu FETÖ Terör örgütü yoğun bir yapılaşma yaptı. Orada da bir takım usulüz işler maalesef oldu. TİB'in yerine başka bir kuruluş gelmeyecek. Yanlız zaten TİB de istihbarat kuruluşlarına bir anlamda destek veren bir yapıydı. Bu yapı yeni kurulacak istihbarat sistemi içerisinde zaten yerini almış olacak.
MİT'in Cumhurbaşkanlığı"na bağlanması gündemde olduğunu da belirten Yıldırım, konunun üzerinde çalıştıklarını söyledi.

"MİT'İ BOMBALAYIP HAKAN FİDAN'I ALIP GELECEKSİN DEMİŞ"

Yıldırım, darbe girişimi gecesine dair yaşananlara da değindi. Yıldırım "MİT'ten bana nakledilen, bir binbaşı önemli bir bilgi için Milli İstihbarat Teşkilatına gelmek istiyor, geliyor. Daha erken saatlerde geliyor. Biraz bekliyor. Saat 15.00 civarında da kabul ediliyor. Binbaşı; 'Ben izindeydim. Beni geri çağırdılar bir görev için geldim, dediler ki saat 7'de burada hazır ol. Senin görevin helikopterle gideceksin Milli istihbarat Teşkilatını bombalayacaksın, Hakan Fidan'ı alıp geleceksin' demiş olay bu. Gelen arkadaş ne anlattı, detayını bilmiyorum. MİT Başkanı'ndan dinlediklerimi söylüyorum. Onun üzerine Genelkurmay Başkanı Hakan Bey'i çağırıyor. 8'e kadar bir arada oluyorlar ve o ara Genelkurmay Başkanı sağa sola talimatlar gönderiyor. Sonrası malum" dedi.

"MİT BAŞKANI'NA BİZİM HABERİMİZ NEDEN YOK DEDİM CEVABINI ALAMADIM"

Darbe girişimi gecesi MİT'in kendisine haber verilmediğini belirten Yıldırım " Konuyla ilgili neden aranmadınız Ben bu konuyu Milli İstihbarat Genel Başkanı'na sordum ' bu nasıl olur ?' dedim Başbakanın haberi yok Cumhurbaşkanı'nın haberi yok. Genelkurmay başkanının bilgisi olması gayet doğal ama aynı zamanda başbakana da söyleminiz gerekiyor. Çünkü siz başbakana karşı sorumlusunuz. Bağlısınız ama bunun cevabını veremedi" dedi.