Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu gece olarak bilinen Mevlid Kandili'ne sayılı günler kala bu anlamlı günün heyecanı yaşanıyor. Dolayısıyla ''Mevlid Kandili ne zaman'' bugün cevabı en çok merak edilen sorulardan bir tanesi haline geldi. Bu yıl da dua ve ibadetler ile geçirilecek Mevlid Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor? Bugünün anlam ve önemine dair tüm ayrıntılı bilgilere bu başlık altından ulaşabilirsiniz. İşte 2017 Mevlid Kandili tarihi...

MEVLİD KANDİLİ (2017) NE ZAMAN VE HANGİ GÜN?


Her yıl kutlanan, Müslüman alemi için en değerli günlerden birisi olarak kabul edilen bir Mevlid Kandili'ne daha ulaşabilmenin heyecanı yaşanıyor. Google'a ''Mevlid Kandili ne zaman'' sorusunu yazan kişiler ise yanlış bir tarih ile karşılaşıyor. Bu önemli gece 29 Kasım Çarşamba gününe denk geliyor. İşte 2017'de kutlanacak diğer kandil günleri
2017 KANDİL GÜNLERİ


Mi'râc Kandili 23 - 24 Nisan, Pazar / Pazartesi
Berât Kandili 10 - 11 Mayıs, Çarşamba / Perşembe
Ramazân-ı Şerif Başlangıcı 27 Mayıs, Cumartesi
Kadir Gecesi 21 - 22 Haziran, Çarşamba / Perşembe
Ramazan Bayramı 25 - 26 - 27 Haziran, Pazar / Pazartesi / Salı
Kurban Bayramı 01 - 02 - 03 - 04 Eylül, Cuma / Cumartesi / Pazar / Pazartesi
Hicrî Yılbaşı (1 Muharrem 1439) 21 Eylül, Perşembe
Aşûre Günü (10 Muharrem 1439) 30 Eylül, Cumartesi
Mevlid Kandili 29 - 30 Kasım, (12 Rebîülevvel 1439) Çarşamba / Perşembe


MEVLİD KANDİLİ NEDİR?



Mevlid; doğum zamanı, doğulan yer ve zaman anlamına gelmektedir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğduğu geceye Mevlid Gecesi denir. Bu gece aynı zamanda Rebiülevvel ayının onikinci gecesidir.
Dünyanın her kesiminden Müslümanlar, her sene bu geceyi Mevlid Kandili olarak kutlamaktadır. İslam'da Hz Muhammed (sav)'in doğum günü farklı mezheplerde kutlanır. Sünniler Rebiülevvel ayının Onbirinci gecesini Onikinci'ye bağlayan geceyi, Şiiler ise 17. günü Mevlid günü ve 17'ye dönen geceyi de Mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haftayı da Kutlu Doğum Haftası olarak ilan etmişlerdir. Peygamber Efendimiz (sav)'in doğumu tüm Müslüman Alemin de kutlu doğum haftası olarak adlandırılarak bir hafta kutlanılır. Bu hafta Müslümanların bayramıdır.

Mevlid Kandili insanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi Hz. Peygamberin (sav)'in doğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, kerem ve cömertliğini, insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme haftasıdır.



MEVLİD KANDİLİ DUASI

Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

Ya İlahel Alemin

İlk yarattığın nur Efendimiz'in nuruydu. Sen O'nu var etmeden evvel gündüzün geceden, baharın da kıştan farkı yoktu. İyilikler, kötülüklerle iç içe; akıl nefse yenik, ruh da bedenin esiri idi. O Güzeller Güzeli Varlığın sırrını keşfedip akla yüksek hedefler gösterdi düşünceye kapılar açıp insanın ebedlere namzet olduğunu âlemşümul bir dille haykırdı. Böyle bir elçiyi insanlığa bahşetmenden ve sayısız nice nimetlerinden ötürü sana sonsuz hamd ü senalar olsun Ya Rabbi! Güç ve kuvvet ancak kendisine has olan yüce ve büyük Allâh'ım! Mahlûkatın adedince, Zatının rızası, Arşının ağırlığı ve kelimelerinin toplamınca Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ve O'nun ehli ve ashabı üzerine salât ü selamla bir kere daha yâdederek huzûr-u İlahi'de el açıp yakarıyoruz.

Allahım!

Duamızın sonunda Sana olan minnet ve şükran hislerimizi bir kere daha tekrarlıyor, Resûl-ü zîşânı, âlini, ashabını bir kez daha salavâtlarla anıyor ve dualarımızı kabul buyurmanı istirham ediyoruz. Ne olur, bizlerin dualarına icabet buyur ya Rabbi! Amin ve selamün alel murselin vel hamdü lillahi Rabbil-alemin
Editör: Süper Kanal TV