İstanbul'un Anadolu yakası, Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, öğle saatlerine kadar

İstanbul'un Boğaz çevresi, Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya Yalova Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bartın, Düzce, Sinop, Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

KARADENİZ'E KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporuna göre, Bugün akşam saatlerinden itibaren Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Ordu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Cumartesi gece saatlerinden sonra soğumayla birlikte bölgenin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlarının kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi ve Pazar günü kuvvetli yağışlarla birlikte rüzgarın da kuzey ve batılı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Pazartesi gününe kadar aralıklarla devam etmesi beklenen kuvvetli yağışlar ve fırtınanın meydana getirebileceği ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel ve yıldırım gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

HAFTASONU HARİTALI HAVA TAHMİNİ

Cumartesi günü yağışlar devam edecek, pazar günü ise batı bölgelerine güneşli hava geliyor. Önümüzdeki hafta salı gününden itibaren hava sıcaklıkları da yükselecek. 


BÖLGELERİMİZDE BUGÜNKÜ HAVA DURUMU

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden itibaren Çanakkale'nin iç kesimleri, Bursa ve Balıkesir'in kuzey kesimleri, Yalova ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeyi ile Çanakkale çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, Burdur çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas çevreleri ile akşam saatlerinden itibaren Ankara, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer sis olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Bolu ve Düzce çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis olayı bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Tunceli, Malatya ve Erzurum çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Adıyaman çevreleri ile zamanla G.Antep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.