Zeytin Dalı Harekatı´nın ilk şehidi Musa Özalkan, 2009´da karıştığı trafik kazasından dolayı 109 bin lira tazminat ödemeye mahkum oldu. Özalkan 22 Ocak günü şehit oldu.

Alacaklısı Serkan ve eşi Züleyha Saçan çifti tahsilat için  Özalkan´ın, şehit olmasından bir gün sonra emekli ikramiyesine ve aracına haciz konulmasını talep etti.

Davacı Serkan ve eşi Züleyha Saçan çiftinin avukatı Emine Gün de bugün Yozgat´ta gazetecilere yaptığı açıklamada, icra yenilemesinin, davacı çiftin talebi üzerine yapıldığını kendisi ile ilgili bir durumun söz konusu olmadığını iddia etti.

Avukat Emine Gün bu açıklamalarının ardından internet bankacılığı üzerinden 18 bin lirayı şehit Astsubay Musa Özalkan adına Mehmetçik Vakfı´na bağışlayarak, makbuzunu basın mensuplarıyla paylaştı.

Mehmetçik Vakfı Emine Gün tarafından yatırılan 18 Bin TL sonrası harekete geçti ve parayı iade etti.

Mehmetçik Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle;

Kamuoyunun Dikkatine, 
Yazılı ve görsel basında " Utandıran davada Avukat da harekete geçti... Mehmetçik Vakfına Bağış Yaptı" şeklinde haberlerin yer aldığı görülmüştür.
Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı'nın icrası sırasında ilk şehidimiz olan Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan adına 2009 yılında karıştığı trafik kazasından dolayı başlatılan icra takibi sebebiyle, şehadet sonrası aziz şehidimizin emekli ikramiyesinden avukatlık vekaleti ücreti olarak kesilen ve karşı tarafın avukatı Emine Gün tarafından Vakfın internet sayfası üzerinden kredi kartı ile 12 Şubat 2018 günü saat 13:48'de şehidimizin adına Vakfımıza bağış olarak yatırılan 18 bin TL'nin Mehmetçik Vakfı tarafından kabulü uygun bulunmamış ve aynı gün saat 17:08'de bağışı yapan şahsın kredi kartına iade edilmiştir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Editör: Süper Kanal TV