Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir haftalık hava durumu tahminini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre yurdun kuzeydoğu bölümleri çok bulutlu olacak. Bayramda hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece artması bekleniyor.

Bursa'da ise Kurban Bayramı'nda hava durumu şu şekilde olacak:


Marmara bölgesinin az bulutlu olması bekleniyor. Ege Bölgesi az bulutlu ve açık olacak. Ege'nin iç kısımlarında şiddetli rüzgar hakim olacak. Akdeniz Bölgesi'nde de hava açık ve sakin olacak ancak rüzgar etkisini gösterecek. İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Karadeniz Bölgesi'nde havalar bulutlu olacak ve yer yer sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklıkları yüksek olacak.


METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Sinop, Kırklareli'nin kıyı kesimleri ile İstanbul ve Kocaeli'nin Karadeniz'e kıyı ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz ile doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.


Orta ve Karadeniz'de sağanak yağış var!

Meteroloji'nin yaptığı son değerlendirmelere göre; hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında ve yer yer üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Ülkenin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars, Ardahan ve Sinop çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerden, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

Editör: Süper Kanal TV