Bakan Koca'nın konuşmasından satır başlıkları: 

Genel olarak yaşantımız dünya ölçeğinde etkili olan bu salgından giderek daha az zarar görüyor. Salgının maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine uyuldukça gerilediğini hem ülkemizde hem dünyada görüyoruz. DSÖ 2 gün önce grip güncelleme raporunu yayınladı. DSÖ grip vakalarının azalması sonucunu maske, sosyal mesafe ve temizliğe başlamıştır. 

KORONA VE GRİBE KARŞI TEDBİR AYNIDIR 

Ekim ayındayız. Gribin en yaygın olduğu günlere girdi. Koronaya karşı alacağımız tedbirler bizi gripten de koruyacaktır. 2 virüse karşı tedbir aynıdır. Grip ölüme yol açabilen bir hastalıktır. Buna rağmen genel olarak gribin bulaşmasına karşı yeterli duyarlı değiliz. İki hastalığı birden geriletebiliriz. 

DSÖ'nün Türkiye hakkında yayınladığı rapor. Türkiye'nin en zengin ülkeler arasında olmamasına rağmen salgında en cömert ülkelerden biri olduğu vurgulanıyor. DSÖ korona Türkiye raporundan sonra AB ilerleme raporuna değinmek istiyorum. Türkiye bu uygulamaları AB'nin bulaşıcı hastalıklarla ilgili direktiflerine uygun olarak yaptığı vurgu yapılmıştır

Temmuz ayından itibaren normalleşme dönemine geçtik. Sınırlamalar kalktı. Bu yeni dönemin gereklerine uygun olarak kesitsel taramalar adını verdiğimiz virüs taramalarına başladık. 

15 Ekim'de saha taramasına tekrar başlayacağız. Aşı konusundaki gelişmeler salgına karşı tam bir güvence olarak görülmemelidir. Koronavirüs bulaştığı kişide 2-3 hafta fark edilemeyeceği gibi bu süre hayatının en zor anları da olabilir. Aşı, kendisini virüsten koruyamayanlar için çare değildir. Testi pozitif çıkanların ve bunların temaslılarının izolasyon kuralına uyması şarttır. 

Bursa'da artışlar olmuştur.  

Aşı ortak çalışma grubunda aşı çalışmalarını doğrudan yürüten uzmanlar da bulunmaktadır. Türkiye'nin aşı çalışmaları 600 kişilik bir ekip tarafından yürütülmektedir. Şu an aşılardan ikisi insan bedeni aşamasına yakındır. 

Türkiye'de son 24 saatte 1671 yeni hasta! 

 

 Bugünkü hasta sayımız 1671. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sayısı 57. İyileşen hasta sayımız 1396. Test sayımız 115 bin 328. Zatürre oranımız haftalık tablo yüzde 5.9.

Bursa'da %35'e yakın hasta artış vardır. 

Editör: Süper Kanal TV