Türkiye'nin önemli kayak ve kış turizmi merkezlerinden Uludağ, endemik bitkileri, yürüyüş parkurları, gölleri ve şelaleleriyle yılın her döneminde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Uludağ'da kar yağışının geç başlaması ve pistlerdeki karın erken erimesi yüzünden geride kalan kış sezonunda beklenen doluluğa ulaşılamadı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2014 yılında 70 bin 675 olan Uludağ'a gelen turist sayısı, geçen sene 61 bin 289'a geriledi. Bölge, bu yılın ilk 4 ayında ise 31 bin 649 turisti konuk etti.

Tesislerdeki doluluk oranları 2014 yılında yüzde 43,32, geçen sene yüzde 52,88, bu senenin ilk 4 ayında da yüzde 40,54 oldu.

Uludağ'da 2014'te konaklayan yabancı turist sayısı 7 bin 383'tü. Bu sayı geçen sene 2 bin 815'e, bu senenin ocak-nisan döneminde ise 2 bin 662'ye geriledi.

- "Şifa arayanlar da Uludağ'ı tercih ediyor"

Bölgede yaz kış açık olan bir otelin genel müdür yardımcısı Harbi Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016 kış sezonundan umduklarını bulamadıklarını söyledi.

Uludağ'a geride kalan sezonda Rusya'dan turist gelmediğini belirten Türk, şöyle konuştu:

"Yerli turistlerin daha ucuz olan Bulgaristan'ı tercih etmeleri, 2016 kış turizmini olumsuz etkiledi. Yabancı turist konusunda ise, bu sene gelmeyen Rus turistleri Arap turistlerle telafi ettik. Özellikle yaz aylarında Uludağ'ı sağlık sorunlarından dolayı tercih eden belirli bir kısım var. Bilhassa kanser hastaları, kan hücrelerinin yenilendiğine inanıldığı için otelimize gelip 21 gün kalıyorlar. Arap turistlerin de ramazan ayından sonra Uludağ'ı tercih etmelerini bekliyoruz. Arap turistlerin Uludağ'ı tercih etmeleri için 4 sene uğraştık. Şu an bunun meyvelerini alıyoruz. Bu yaz da doğası, yeşili ve ormanıyla ünlü Uludağ'ı tercih etmelerini bekliyoruz."

Türk, geleceğe yönelik olarak da Uludağ'ın yılın 3 ayında değil, tamamında değerlendirilmesini istediklerini anlattı.

Bölgenin sadece kayak merkezi olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Türk, "Uludağ, endemik bitkileri, yürüyüş parkurları, gölleri ve şelaleleriyle de ünlüdür. Ayrıca Uludağ, tarihi mistik özelliği olan eski keşiş dağıdır. Manastır kalıntıları hala bazı bölgelerde mevcuttur." ifadelerini kullandı.

- "Bayramdan beklentimiz çok büyük"

Uludağ'daki otel işletmecilerinden Ali Yaşar ise bölgede yoğunluğun Ramazan Bayramı'nda başlamasını beklediklerini kaydetti.

Kış dönemindeki kayıplarını yaz sezonunda telafi etmek istediklerini ifade eden Yaşar, "Bayramdan beklentimiz çok büyük. Uludağ sadece kış turizminin merkezi değil, aynı zamanda yazın da doğası ve temiz havasıyla ilgi çeken bir yer. Buranın tanıtımı yapılırsa yazın da bölgede hareketlilik yaşanacak ve işletmeler iyi bir sezon geçirecek. Ümit ediyoruz ki kötü geçirdiğimiz kış sezonunu bayramda Uludağ'a gelecek turistlerle telafi ederiz." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Süper Kanal TV