Mardin'in 3 ilçesinde dün gece düzenlenen silahlı saldrılarda 5 kişi hayatını kaybetti.
KIZILTEPE'DE SİLAHLI SALDIRI

MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde 55 yaşındaki Musa Sarıdağ, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Kızıltepe İlçesi'nin Koçhisar Mahallesi'ndeki Kosar Caddesi üzerinde oturan Musa Sarıdağ, dün gece evinde bulunduğu sırada kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından kapısı çalındı. Kapıyı açan Musa Sarıdağ'ı görüşmek için dışarı çağıran 2 kişi, bir süre sonra tabancalarını çıkardı. Kurşun yağmuruna tutulan Sarıdağ kanlar içinde yerde kalırken, saldırganlar kaçtı. Ağır yaralanan Sarıdağ, ambulansla Diyarbakır'a sevk edilirken yolda yaşamını yitirdi. Musa Sarıdağ'ın cenazesi bugün Kızıltepe İlçesi'ne bağlı Akdoğan Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verilirken, saldırganların yakalanması için başlatılan soruşturma devam ediyor.

BAŞKA SALDIRIDA AĞIR YARALANAN GENÇ DE HASTANEDE ÖLDÜ

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde dün akşam meydana gelen başka bir silahlı saldırı olayında ağır yaralanan 21 yaşındaki Yusuf Dağ, kaldırıldığı hastanede, bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi nüfusuna kayıtlı Yusuf Dağ'ın, Cumhuriyet Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından 6 kurşunla vurularak ağır yaralandığı, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı, ancak sabaha karşı hayatını kaybettiği bildirildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Mehmet Ali DİNLER/KIZILTEPE (Mardin), (DHA)


DERİK'TE SİLAHLI SALDIRI: 2 ÖLÜ, 3 YARALI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu, motosikletleriyle yan yana seyir halinde olan 18 yaşındaki Sadettin Kaya ve amcasının çocuğu 19 yaşındaki Ahmet Kaya, yaşamlarını yitirdi, otomobilde bulunan 3 kişi ise yaralandı. Saldırının, yaşamını yitiren kuzenlere mi yoksa yanlarından geçtikleri otomobil içinde yaralananlara mı yönelik yapıldığı öğrenilemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, dün saat 20.30 sıralarında Kale Mahallesi'nde Derik- Diyarbakır karayolu üzerinde meydana geldi. Otomatik silahla açılan ateş sonucu, motosikletleriyle seyir halinde olan Ahmet Kaya ve kuzeni Sadettin Kaya ile yol kenarında park halinde olan 47 KB 904 plakalı otomobilin içinde bulunan Mirak Yıldız, Remzi Duran ve Mehmet Şerif Seydoşoğlu yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler kaçarken, olay yerine ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. 

5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan yaralılardan Sadettin Kaya, Derik Devlet Hastanesi'nde, Ahmet Kaya ise Diyarbakır'a sevk edilirken yolda yaşamlarını yitirdi.

Saldırıda yaralanan Mirak Yıldız, Remzi Duran ve Mehmet Şerif Seydoşoğlu'nun tedavisi sürerken, saldırının yaşamını yitiren motosikletteki kuzenlere mi yoksa park halinde bulunan araçtaki kişilere mi yönelik yapıldığı henüz öğrenilemezken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Silahlı saldırıda yaşamını yitiren kuzenlerin amcası Mehmet Emin Kaya, "Acımız büyük. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Yolda motosikletleriyle ilerlerken saldırı olmuş. Park halinde duran otomobile mi ateş ediliyor, nasıl olmuş ise biz de bilmiyoruz. Yeğenimiz Ahmet daha 19 yaşındaydı, 2 çocuk babasıydı, yakında askere gidecekti" dedi.

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA)



ÖMERLİ'DE PKK 1 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

MARDİN'in Ömerli İlçesi'nde 50 yaşındaki Mahmut Kanat, dün gece bir grup PKK'lı teröristin otomatik silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirdi.

Ömerli İlçesi, Ovabaşı Mahallesi'nde oturan Mahmut Kanat, dün gece, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Otomatik silahlarla vurulup ağır yaralanan Kanat, yakınlarının yardımıyla kaldırıldığı Ömerli Devlet Hastanesi'ndeki doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Olaydan sonra kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede operasyon başlatıldı.