Bursa’nın en köklü tekstil kuruluşlarından fabrikadaki zararın 30 milyon lira ulaştığı bildirildi. 

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Işıksoy Tekstil’de dün saat 11.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına 50’den fazla itfaiye ekibi müdahale etti. Bursa’nın yanı sıra Kocaeli ve İstanbul’dan gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınan yangın bölgesinde soğutma çalışmaları devam ediyor. Bursa Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, itfaiye ekiplerinin yangını söndürmek için büyük bir özveri gösterdiklerini belirterek, "Yangın aynı anda hem birinci hem de üçüncü katta başlamış. Ekiplerimiz olay yerine geldiğinde bina alev topuna dönüşmüştü. Diğer fabrikalara sıçramaması için büyük gayret gösterilerek, yangın çıktığı alanda tutuldu" dedi. 

Kimyasal ve sentetik maddeler nedeniyle yangının söndürülmesinde güçlük çekildiğini vurgulayan Doğan, fabrikanın depo bölümündeki düzensiz istif aşırı ürün bulunmasının da söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini kaydetti. Doğan, "30 yıllık itfaiyeciyim. Böyle depolama ve istif görmedim. Aşırı miktarda ürün vardı. Tavana kadar yükseliyordu. Bu yüzden zorluklar yaşandı" dedi. Yangının geç söndürülmesiyle ilgili eleştirilere de yanıt veren Doğan, şöyle devam etti:

"Yangına Türkiye’de sadece İstanbul’da bulunan ve orada ‘Koca Yusuf’ olarak adlandırılan 42 metre yüksekten 6 ton köpük püskürtebilen kule ile müdahale edildi. Büükşehir Belediyesinin itfaiye araçları 2013’te yenilendi. Başarılı çalışma sonucu yangın diğer fabrikalara sıçmadı."

Yangının çıkış nedeniyle ilgili araştırmanın bilirkişi tarafından yapılacağını kaydeden Doğan, "Yangınla ilgili rapor hazırlıyoruz. Raporumuzda, yangının çıkış nedeninin bilirkişi tarafından araştırılmasını isteyeceğiz" dedi. Yangında fabrikanın büyük bölümü kullanılamaz hale gelen ve yaklaşık 30 milyon liralık zararın oluştuğu, Işıksoy Tekstil, 15 Haziran’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından açıklanan Bursa'nın en büyük 250 firması arasında 104’üncü sırada yer almıştı. 126 milyon cirosu bulunan şirkette 800 işçi çalışıyordu. 

IŞIKSOY TEKSTİL AR GE MERKEZİ OLMUŞTU

Bursa’da 1954 yılında ham kumaş satışıyla ticaret hayatına başlayan, 1990 yılında yapmış olduğu “Dokuma” yatırımıyla sanayi hayatına ilk adımını atan Işıksoy tekstil, 2002 yılında Demirtaş Organize Sanayi Bölgesindeki yeni yerleşkesine taşınarak, “Sentetik Tekstüre İplik Tesisi” yatırımıyla ikinci işletmesini de bünyesine kattı. 2003-2012 döneminde yatırım odaklı anlayışa dayanarak 'Düz Boya', 'İplik Boya( ve 'Baskı' tesisi yatırımlarıyla, tekstil sektöründe Türkiye’ nin sayılı entegre tesislerinden birisi haline gelen Işıksoy Tekstil A.Ş., ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ardından geçen haziran ayında Ar-Ge Merkezi olarak yeni bir başarıya imza atmıştı. Işıksoy Tekstil, kendi sektöründe Türkiye’ nin 8’inci ve Bursa’nın 2’nci Ar-Ge Merkezi unvanını da almıştı.
Editör: Süper Kanal TV