İstanbul'da bir ihbarı değerlendiren ekipler AVM bahçesinde Arena Sirki'ne ait 1 ayı ve 1 aslan buldu. Yapılan denetimlerde daha önce de aynı sirkin 1 aslan 2 ayı kayıp ihbarı yaptığını öğrenen ekipler her yerde hayvanları aramaya başladı.

İHBAR YAPILDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü'ne, "Esenyurt'ta bir AVM bahçesinde sahibi tarafından terk edilen Arena Sirki'nin vahşi hayvanlarının kötü şartlarda olduğu" ihbarı yapıldı.

TERK EDİLEN AYI VE ASLANI BULDULAR

Bunun üzerine harekete geçen ekipler, İstanbul Esenyurt'ta bir AVM bahçesinde sahibi tarafından terk edilen Arena Sirki'ne ait 1 aslan ve 1 ayıyla karşılaştı. Bu hayvanlarKaracabey Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü ve tedavi altına alındı.

1 ASLAN VE 2 AYI DA KAYIP

İhbarı değerlendiren ekipler yaptıkları denetimlerde aynı sirke ait 2013 yılı kayıtlarına göre, 1 aslan ve 2 ayının daha bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, bu hayvanların da kayıp olduğunu belirledi.

HER YERDE ARANIYORLAR

Hayvanların ölmüş ya da başka birisine satılmış olabileceği iddia edilirken, bakanlık ekipleri kayıp hayvanların akıbetini belirlemek için araştırma başlattı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde kayıp 1 aslan ve 2 ayı aranıyor.