Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'e ait savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinde boş tarım arazilerini bombaladı. Arazilere 15'ten fazla füzenin atıldığı ve çevredeki binalarda zarar meydana geldiği belirtildi.Beyt Lahaya beldesinde ise Filistin direniş örgütlerinin 2 mevzisinin bombalandığı ifade edildi.

Öte yandan, Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılar sonucu ayağına şarapnel parçası isabet eden Filistinli bir gencin yaralandığını söyledi.Kudra, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki bölgelere düzenlediği saldırılar nedeniyle de 3 çocuğun şiddetli panik yaşadığını aktardı.

İsrail ordusundan öğle saatlerinde yapılan açıklamada, Gazze'den atılan bir roketin İsrail'in Siderot kentindeki açık bir alana düştüğü, olayda ölen ya da yaralananın ise bulunmadığı duyurulmuştu. Ordu daha sonra Gazze Şeridi'nin sınır bölgelerinde bulunan bazı hedefleri vurmuştu.İsrail'in gerekçe olarak gösterdiği roket saldırısını ise Gazze Şeridi'ndeki Filistinli gruplardan üstlenen olmadı.