2010 yılında Mavi Marmara’da 10 vatandaşımızı hunharca katleden ve her seferinde Filistinlilerin üzerine bomba yağdıran İsrail ile Türkiye arasında varılan anlaşma meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’nin aleyhine maddeleri içerdiği için adeta eleştirilerin odağına yerleşen anlaşmanın maddelerinden biri olan elçilerin yeniden göreve başlaması maddesi yürürlüğe girdi. 
 
Geçen hafta Türkiye’ye gelen İsrail’in yeni Ankara Büyükelçisi Eiatan Neah’ın ne zaman resmi göreve başlayacağı merak ediliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın günlük programında yer alan ‘güven mektubu’ verme töreni bu gün saat 13:00’de gerçekleşti.
 
Ankara Beştepe’de yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne misyon şefleri ile gelen Neah’ı Cumhurbaşkanı Erdoğan kabul etti. Törende ‘Güven Mektubunu’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.
 
İLK İŞİ NE OLMUŞTU?
Türkiye’ye geçen hafta Perşembe günü gelen Eitan Neah, daha önce İsrail’in Londra Elçiliği’nde görev alan ikinci misyon şefiydi. Türkiye’ye gelmeden önce twitter hesabını kapatarak, geçmişini silmesi ile de dikkatleri çeken Neah’ın twitlerini ‘Türkiye’ye yönelik suçlayıcı ifadeler kullandığı’ gerekçesiyle sildiği öne sürülmüştü. 
 
www.milligazete.com.tr
Editör: Süper Kanal TV