Bugün gazetelere Dumankaya Ailesi adına Halit Dumankaya tarafından verilen ilanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenildi.

"En son söyleyeceğimi şimdi söyleyeyim, hakkınızı helal edin. Biz de aldatıldık" şeklinde başlayan ilanda "Ailemiz ve aile şirketimizde yoksula, hayır işlerine yardım, bir ana baba vasiyetidir. Yaptığımız yardımları hiçbir kurum ve yapı gözetmeden; din, dil ve ırk ayrımı yapmadan her zaman ülkemiz gençlerinin daha iyi şartlarda eğitil almalarını sağlamak amacıyla eğitim ve öğretim konusunda yaptım. 17-25 Aralık tarihine kadar yaptığımız bu yardımlardaki en büyük gafletim yardım yaptığımı kuruluşların gerçek yüzünü görememektir. 17-25 Aralık itibariyle her geçen gün kirli yüzleri ortaya çıkan bu yapı ile ilişkilerimizi kestik" ifadeleri yer aldı.

"HAKKINIZI HELAL ETMENİZİ TEMENNİ EDİYORUZ"
"Hayırdan şer doğdu" denilen ilan, "Hayır adına şer'e karışanları lanetliyor, FETÖ terör örgütü bu yapıya mensup diğer şer güçleri ile ne şahsım ne de ailemin adının bir arada anılmasını istemiyorum" denildi.

15 Temmuz darbe girişimin de lanetlendiği ilan, "FETÖ terör örgütüyle cansiperane mücadele eden kahraman polis teşkilatımıza, gözbebeğimiz askerlerimize, her şeyini ortaya koyan aziz milletimize ve bu milli ruhun yeniden dirilişinin sembolü olmuş siz sayın Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnet ve şükranlarımızı arz ediyor, hakkınızı helal etmenizi temenni ediyoruz" şeklinde son buldu.

HALİT DUMANKAYA TUTUKLANMIŞTI
Geçtiğimiz Nisan ayında düzenlenen operasyonda "FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladıkları" gerekçesiyle Dumankaya Holding'in üst düzey yöneticileri gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında tutuklanan Dumankaya Holding Murahhas üyesi Halit Dumankaya, yaklaşık 1 ay sonra ise tahliye edilmişti.