Kutsal topraklardaki hac heyecanı ve coşkusu artarak devam ediyor. Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı Arafat'ta buluştu.

ADETA MAHŞERİN PROVASI

Dün Mekke'den yola çıkarak büyük bölümü Mina'ya giden hacı adayları, sabah Arafat'a geçerek geceden buraya ulaşan diğer Müslümanlarla bir araya geldi. Saatler ilerledikçe kalabalıklaşan Arafat'ta adeta mahşerin provasına ev sahipliği yapıyor.


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada Vakfe Duası'nı okudu:

"Ya Rabbi biz mahcubuz sen kadirsin. Güçsüzlüğümüzü kudretinle bertaraf eyle Allah'ım. İhramı kuşanarak börtü böceğe dahi dokunmayacağımızı, karıncayı dahi ezmeyeceğimizi öğrendik.

Allah'ım. Bismillahi Allahu Ekber diyerek Hacerül Esved'e selam verdik.Milyonlarca Müslümanla beraber hac şerefine nail olduk. Bizi sadıklardan, samimilerden ayırma ya Rab. Amelimizi makbul eyle. Büyük mahşer gününde bizleri rüsva eyleme Allah'ım.


Allah'ım ümmet coğrafyasını fitneler kapladı. Bizleri tufan misali ihanetlerden, fitnelerden muhafaza eyle Allah'ım.

Yeryüzünün mazlumlarına, Halep'in yetimlerine, Şam'ın mahzunlarına, Gazze'nin öksüzlerine, Arakan'ın yavrusuz kalmış anne babalarına, yurtsuz kalmış mültecilere el uzatacak güç ve merhameti insanlıktan esirgeme Allah'ım.


Her türlü dertlerle imtihan oluyoruz. Bugün senden şifa bekleyen hastalarımız adına. Hz. Eyyub'un duasıyla yalvarıyoruz. Bizlere her türlü kötülükten, her türlü şerden kurtuluş nasip eyle Allah'ım.

İslam ümmetinin her tarafında inleyen acısıyla geldik huzuruna. Allah'ım müminlerin sıkıntılarını, keder ve hüznünü sana iletiyoruz.


''İŞGAL VE İHANET TEŞEBBÜSÜNDE BULUNANLAR...''

İşgal ve ihanet teşebbüsüne şahit olmuş olarak huzurundayız. Allah'ım bizlere öyle nimet ver ki sureti haktan görünseler de mücrimlere arka çıkmayalım. Bizleri zalimlerden eyleme Allah'ım.

Kan dökerek hayatta kalmış güçlerin arasında boğdurma bizi Allah'ım. Kıskançlığın, ırkçılığın rüzgarına kaptırma bizi Allah'ım."


İslam aleminin hali içler acısı. Kan ve gözyaşı, silah sesleri eksik olmuyor.Nice kadın, çocuklar yaşamak için kıvranıyor. Ocaklar sönüyor. Sen onlara yardım eyle Allah'Im. Çocuklar bayramlık yerine kefen giyiyor.

15 TEMMUZ

Ya Rab 15 Temmuz gecesinde güç ve kudret bahşettiğin için sana sonsuz hamd ediyoruz. Bizler senin inayetinle bu ihanet teşebbüsünü bertaraf ettik. Daha büyük fitneler kol geziyor. Bizi yeni tehlikelerden muhafaza eyle. O gece tankların önüne yatan, canını feda eden aziz şehitlerimizin her birini sonsuz rahmetine gark eyle Allah'ım.

Masum halkımızın üzerine silahla yürüyenleri sana havale ediyoruz. Sureti Haktan görünerek milletimizi kandıranlara, Peygamberimizi istismar edene fırsat verme Allah'ım.

Rabbim evimize döndükten sonra da haramlara düşmeden, haksızlara arka çıkmadan, kimsenin hakkına tecavüz etmeden, şeytana teslim olmadan, rızana ve dinine uygun bir şekilde yaşamayı nasip eyle."