Akdeniz'deki 34 geminin dışında  Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin de uluslararası yapılan tatbikatlarda görevli olduğu öğrenildi. Genelkurmay Başkanlığı bu gemilerin hangi tatbikatta görevli olduğunu ise internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde açıkladı.
TÜRKİYE'NİN Akdeniz'DE 34 GEMİSİ VAR 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait  20'si muhrip, 14'ü yardımcı gemi olmak üzede  34 geminin Akdeniz'de bulunduğu öğrenildi.  Bu gemilerden  3 korvet , 1 denizaltı, 1 hücum bot ve 1 fırkateyn sürekli olarak Akdeniz'de hareket halinde oldukları ve keşif ve gözetleme görevinde bulunduğu öğrenildi.

RUSYA'NIN 13 GEMİSİ BULUNUYOR

Suriye'nin Lazkiye bölgesinde hava üssü ve Tartus'ta da deniz üssü bulunan Rusya'nın ise Akdeniz'de 13 gemisi bulunuyor. Bu gemilerden 4'ünün muhrip 9'unun ise yardımcı gemi olduğu belirtildi.

ABD'NİN 3 GEMİSİ  BULUNUYOR

ABD'nin ise Akdeniz'de şu anda 3 muhrip gemisinin bulunduğu öğrenildi.

FRANSA'NIN 5, İtalya'NIN İSE 2 GEMİSİ BULUNUYOR

1 uçak gemisi, 2 muhrip gemi, 1 fırkateyn ve 1 istihbarat gemisi olmak üzere Fransa'nı Akdeniz'de 5 gemisi görev yapıyor.  İtalya'nın ise  1 fırkateyn ve 1 denizaltı Akdeniz'de konuşlu olduğu öğrenildi.  İngiltere, Belçika, İspanya, Kanada, Portekiz, Yunanistan ve Hollanda'nın ise birer gemilerinin bulunduğu belirtildi.
TÜRK GEMİLERİNİN 'GÜNLÜK FAALİYETLERİ'

Genelkurmay Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri'ne ait diğer gemilerin ise 3 Aralık 2015 tarihinde yaptıkları faaliyetlerine ilişkin internet sitesindeki 'Günlük Faaliyetler' bölümünde bilgi verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait  bir Deniz Karakol Uçağı, Ege Denizi'nde uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu icra edere  NATO'nun Etkin Çaba Harekatı'na yardımcı destek sağladı. TCG bozcaada, Birleşmiş Milletler UNIFIL Deniz Harekâtı'na iştirak ederek Lübnanaçıklarında karakol görevi icra ediyor. Akdeniz Kalkanı Harekatı'nda görevli olan TCG BURAKREİS'in Doğu Akdeniz'de karakol icra karakol görevi icra ediyor. NATO Daimi Mayın Karşı Tedbirleri Görev Grubu-2'de görevli TCG SOKULLU MEHMET PAŞA ve TCG AKÇAKOCA'nın Yunanistan ev sahipliğinde Orta Akdeniz'de icra edilen ARIADNE-2015 Tatbikatı' iştirak ediyor.  Ayrıca harekat eğitim faaliyetini toplam 14 geminin icra ettiği belirtildi.

RUS SAVAŞ GEMİSİ DÜN Çanakkale BOĞAZI'NDAN GEÇTİ

RUS Donanması'na ait 156 bordo numaralı savaş gemisi Yamal, dün Çanakkale Boğazı'ndan geçti. bugün saat 10.00 sıralarında Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na giriş yapan Yamal, 1 saatlik bir seyirin ardından Çanakkale önlerine ulaştı.

3 ÜLKEYE AİT SAVAŞ GEMİLERİ, ÇANAKKALE BOĞAZI'NDAN GEÇEREK Karadeniz'E AÇILDI

Çanakkale Boğazı'ndan dün Sabah peşpeşe 3 ülkeye ait savaş gemileri geçerek MarmaraDenizi'ne yol aldı.

Ege Denizi'nden Çanakkale Boğazı'na saat 08.30'da giriş yapan 3 farklı ülkeye ait savaş gemisi, Çanakkale önlerinden peş peşe geçti. İlk olarak saat 09.30'da Portekiz Donanması'na ait 334 borda numaralı 'NRP D. Francisco De Almeida' Çanakkale önlerine ulaştı. Ardından İspanya Donanması'na ait 103 borda numaralı 'SPS Blas De Lezo' Çanakkale önlerine geldi. Son olarak da Kanada Donanması'na ait 338 borda numaralı 'HMCS Winnipeg' Çanakkale Boğazı'na girdi. Üç gemiye de Türk Sahil Güvenlik botu eşlik etti. Savaş gemileri, Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.