Gençlere yapılan yatırımın doğrudan geleceğe yönelik olan en doğru yatırım olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “İlçemizde yaşanan 250 bin genç nüfusun tam donanımlı bireyler olarak yetişmesi için iki gençlik merkezini Yıldırım’a kazandıracağız” dedi.
Yıldırım Belediyesi, öncelikli hizmet grupları arasında değerlendirdiği gençlere için ilçeye kazandıracağı iki gençlik merkezi ile onların kötü alışkanlıklardan korunarak,  eğitimli ve donanımlı bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayacak. 13 bin 100 metrekare alana inşa edilecek Vatan Gençlik Merkezi’nin bünyesinde, çok amaçlı salon, fuaye, konferans salonu, seminer salonu, toplantı salonu, sergi alanı, kafeterya, fitness salonu, sanatsal ve kültürel atölyeler ile kütüphane yer alacak. Ayrıca ilçeye değer kazandırılacak bir diğer vizyon proje olan Değirmenönü - Karapınar Meydan ve Gençlik Merkezi 15 bin 967 metrekare alan üzerinde oluşturulacak. Bünyesinde kütüphane, atölyeler, konferans salonları, sinema salonları, spor alanları ve kapalı otopark bulunacak merkez gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal hayatın içerisinde yer almasına katkı sağlayacak.

‘GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ’

Ülkenin geleceği olan gençlerin, kadınlar, çocuklar ve engelliler ile birlikte, öncelikli hizmet grubunda yer aldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “ ‘İdeal Şehir Yıldırım için 100 adım’ vizyonumuz kapsamında söz verdiğimiz gençlik merkezlerini Yıldırım’a kazandıracağız. Vatan Mahallesi ile Değirmenönü - Karapınar mahallelerini çekim merkezi haline getirecek olan gençlik merkezleri ile hem donanımlı nesiller yetiştirirken hem de gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durarak sağlıklı bireyleri ülkemizin geleceğine sunacağız” ifadelerini kullandı.

MERKEZLERDE ‘YOK’ YOK

Yıldırım’ın 250 binin üzerinde genç nüfusa sahip olduğunu hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Yeni Yıldırım’da tüm gençlerin spor, kültür ve sanat ile iç içe büyümesini istiyoruz. Sanatı, kültürü, bilimi bilen nesiller olarak gelişmeleri ülkemizin geleceği ve dünyaya yön verecek kişiler olarak yetişmeleri için şart. Bunu sağlamak ve gençlerimizin beklentilerine cevap verebilmek adına ilçemize büyük kültür merkezleri kazandıracağız. Türkiye’nin en büyük spor kompleksi kısa süre içeresinde Yıldırımlı gençlere hizmet verecek. Çok amaçlı salon, fuaye, konferans salonu, seminer salonu, toplantı salonu, sergi alanı, kafeterya, fitness salonu, sanatsal ve kültürel atölyeler, kütüphane, sinema salonları ve spor alanları yer alacak gençlik merkezlerimiz, Yıldırım’ın gençlere yaptığı en büyük yatırımlardan biri olacak” diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV