HAKKARİ'de görev yapan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Karavelioğlu, güvenlik gerekçesiyle birliğinden izin alamayınca memleketi Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde düzenlenen kendi düğün törenine katılamadı. Gelin 21 yaşındaki Fatma Karavelioğlu, eşi yanında olmadığı için düğünde gözyaşlarına hakim olamadı.


1 yıl önce nişanlanan Ahmet-Fatma Karavelioğlu çifti, düğün tarihi olarak 18 Eylül'ü belirlediler. Aileler düğün için tüm hazırlıklarını tamamlayıp davetiyeleri de dağıtırken, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki sınır karakolunda görev yapan Ahmet Karavelioğlu, terör olayları nedeniyle birliğinden izin alamadı. Bunun üzerine aileler damat olmadan düğün yapmaya karar verdi ve cuma günü Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi'ndeki uzman çavuşun baba evinde düğün töreni başladı. Davul zurnayla başlayan ve 3 gün süren törende gelin Fatma Karavelioğlu'nun yanındaki damat sandalyesi boş kaldı. Düğünde damadın babası Hamza ile annesi Fatma Karavelioğlu, oğulları olmadan düğünü yapmak zorunda kaldıkları için gözyaşlarına hakim olamadı.

'HER AN SİZİNLEYİM'

3 gün süren düğünün sonunda bugün, düğün konvoyu de gelin Fatma Karavelioğlu'nu baba evinden almaya gitti. Gelin Karavelioğlu, eşi Ahmet'in 'Yokluğuma kimse üzülmesin. Ben her an sizinleyim' yazdırdığı gelin arabasına tek başına binerek baba evinden ayrıldı. Fatma Karavelioğlu, en mutlu anlarında eşinin yanında olmadığı için çok üzgün olduğunu belirtirken, 'Vatan sağolsun' dedi.
Damadın babası Hamza Karavelioğlu, oğlunun yol güvenliği olmaması nedeniyle düğününe katılamadığını belirterek teröre lanet okudu.