Marmara bölgesinde, hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan şiddetli lodos, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Bandırma Hacıyusuf Mahallesi Yalı Sokak'ta tescilli tarihi bina yanına yapılan inşaattan rüzgarın savurduğu büyük boy sunta plakalar, yan bahçedeki kafede oturanların üstüne düştü. Panik yaşanan olayda, başına sunta parçaları isabet eden 22 yaşındaki Jülide Yener yaralandı. Yener, 112 Acil Servis ambulansı ile Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Tarihi binanın sahibi Turgut Cepoğlu, olay yerine gelen polise, inşaat sahibi Emel Kurt'dan inşaatında gerekli önlemleri almadığı için şikayetçi olduğunu söyleyince karakola gidip ifade verdi. Sunta plakanın başından yaraladığı ve hastanede beyin tomografisi çekilen Julide Yener de karakola giderek inşaat sahibi Emel Kurt'tan şikâyetçi oldu.

Olay sırasında kafede müşterilere servis yaptığını belirten görevli Ömür Yavaş, sabahgeldiği sırada rüzgar olmamasına rağmen tahtaların sallandığını gördüğünü belirterek, "Hatta rüzgar esmesi halinde düşebileceklerini konuştuk. Akşamüstü lodos esmeye başladı. Suntanın düştüğü yerde 3 masa doluydu. Önce bir tanesi düştü, arkasından diğerleri de düştü. Sadece birer çiviyle çakılmışlar ve uçlarında sivri çiviler var. Bir tanesi bir bayanın üstüne düştü. Faciaya ramak kalmıştı. Herkes panik halindeydiler. Duvardaki perde olmasıydı diğer düşenler başkalarının da kafasına düşecekti ve burada bir facia yaşanacaktı" dedi.

Daha önce de tescilli bina yanına inşaat izni veren Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurumu'nu mahkemeye veren bina sahibi Turgut Cepoğlu bu kez halen yapımı devam eden Emel Kurt'a ait inşaatta yasal tedbirlerin alınmadığı ve işyerine zarar verildiği iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na belediye hakkında suç duyurusunda bulundu.

Editör: Süper Kanal TV