"Emlak milyarderi" olarak da anılan Trump'un zaferi kuşkusuz tüm dünya tarafından yakından izleniyor. Sonuçlar Türkiye tarafından da yakından

izlenirken, bu sonucun Kırıkkaleli Mustafa Akyürek için ayrı bir önemi olduğu kuşkusuz. 



5 AY ÖNCE BAŞVURDU

Türk Patent Enstitüsü verilerine göre gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Akyürek 22 Haziran 2016'da marka tescil başvurusunda bulundu. Başvuru 'Donald Trump' markası için yapıldı. Marka tescilinin 'Gayrimenkul komisyonculuğu, müşavirliği ve idaresi hizmetleri' alanında yapılması istendi.
TPE başvuruyu inceledi. 22 Haziran günü, başvuruyu, 'şekli ve uzman benzerlik' alanında inceledi. 

TPE İLAN ETTİ

22 Temmuz'da da başvurunun ilan edilmesine karar verildi. TPE kararına göre, ilan tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bir itiraz gelmemesi halinde, başvuru tescil edilmek üzere belgelendirme servisine gönderilecek.



Mustafa Akyürek'in çok sayıda marka başvurusunun olduğu anlaşıldı.

ŞİRKETİ İTİRAZ ETTİ

Edilen bilgiye göre başvuruya bir itiraz geldi. İtirazın, Trump'ın ABD'deki şirketinden geldiği öğrenildi. TPE'nin gelen itiraz sonrası nasıl bir karar vereceği
merak konusu. Hurriyet.com.tr'nin telefonla ulaştığı Mustafa Akyürek, konu ile ilgili görüş bildirmek istemediğini kaydetti. 

ARKADAŞI FİKİR VERDİ
Akyürek'in, farklı bir çok marka için başvurusunun olduğu anlaşıldı. 'Donald Trump' için başvuru fikrinin ise Akyürek'in bir arkadaşından çıktığı öğrenildi.

Editör: Süper Kanal TV