Pazar günü Domaniç ilçesinde başlayan yangın bir türlü kontrol altına alınamadı. Yangın sürereken herkes söndürmek için adeta seferber oldu. Domaniç Belediye Başkanı Yangın çalışmaları Hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Sahvet Ertürk Süperkanaltv'ye canlı telefon bağlantısıyla bağlanarak Genel Yayın Yönetmenimiz Seyfettin ARAS'ın soruları cevapladı.

İLK BAŞTA TERCÜBE EKSİKLİĞİ OLDU

Domaniç belediye başkanı Sahvet ERTÜRK yaptığı açıklamada şunları söyledi "pazar gününden beri 4 gündür yangın sürüyor. Burada poyraz falan bazen şiddetini arttığından dolayı malesef kontrol altına tam anlamıyla alınamadı. Bozüyük, Bilecik ve Bursa sınırlarına doğru şuanda da illerlemekte, helikopterle gündüz söndürmek için mücadele ediyor ama, gece helikopterler çalışmadığından dolayıda, artık gecede insan gücüyle bazı bölgelere girilmeye başlandı ama, tam anlamıyla henüz girilemiyor, ancak yol kenarındaki yerlere müdahale edilerek tekrar alev almaması için insanlarımız ve domaniç halkından gönüllü olarak giden vatandaşlarımızın şuanda çalışmaları devam ediyor. Erzak yönünde her hangi bir sıkıntımız yok çevre belediyelerdende gerekli destekleri aldık ama malesef söndürülmekte çok zorluk çekiliyor. İlk başladığında biraz organizyasyon eksikliğinden kaynaklandığından dolayıda önlemini alamadık. Tecrübe eksikliğinden dolayı kaynaklandı ama şuanda söndürme çalışmaları devam ediyor malesef tam kontrol altına alınamadı ve kontrol altına alınması için mücadele devam ediyor inşallah alınır yoksa 300 hektarı çekti şuanda yanan yer. Bozüyük bilecik tarafına doğruda illerleme devame ediyor. İki adet iş makinesinde  yandı ama gerçi can kaybı yok Allaha şükür tüm çalışmalar devam ediyor.
SÖNDÜRÜLEMESE BURSA VE  BİLECEK İÇİN KÖTÜ OLACAK!
Başkan ERTÜK;
ilk başta tercübe eksiliği oldu, başladığında önünü kesme için ağaçların kesilmesi gerekiyordu ama tabi orman teşkilatında her halde aldıkları emir doğrultusunda mı hareket ettiler, bazı bölgeler kesilmesin işte yani söndürürüz diye  veya kontrol altına alırız diye düşünülürken birazda iş makinelerini getirirken akşam karanlığı oldu buda organize eksikliğinden kaynaklanan birşey tamamen dağıldı birde çam ağacı ve çıra olduğu için kozalakları karşı tarafa atıyor artık bölge bölge yanmaya başladı insanlarda şaşırmız durumda yani şuanda nispeten bir illerme var inşallah önüne geçilir diye düşünüyoruz. Çünkü önüne geçemesek bilmiyorum Bursa, Bilecik çok kötü olur diye konuştu.
Editör: Süper Kanal TV