Türkiye genelinde cep telefonuyla vatandaşları arayarak para ve ziynet eşyasını alan dolandırıcılar, her geçen gün yeni taktikler üretiyor. Bu kez akıllara durgunluk veren bir yöntem geliştiren dolandırıcılar, kötü oyunlarına polisi de alet etmek istedi.

Dolandırıcılar, bir polis karakolunu arayarak, kurbanlarıyla buluşacakları adrese sahte bir ihbarla ekip istedi. Hem kurbanı hemde polisle iletişim halinde bulunan dolandırıcılar, olay yerine çağırdıkları ekiple kurdukları tuzağı daha inandırıcı hale getirmek istedi. Bu sayede dolandırılmak istenen vatandaşa, "Olay yerine ekip otosu gelecek. Onlar seni dikkatle izleyecek. Ayrıca olay yerine geldiklerinde kornaya basacaklar. Sende o zaman elindeki para veya ziynet eşyası olan poşeti bırakıp ve gideceksin" diyor.

Dolandırıcıların bu yöntemini gün yüzüne çıkartan polis ekipleri ise, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Bu tarz olaylarda 155 ihbar hattının aranmasını isteyen ekipler, vatandaşlara dikkatli olunması çağrısında bulundu.
Polisin yaptığı uyarılardan bazıları ise şöyle: "Polis kimseden para kontör istemez. Eğer hakkınızda bir şikayet ihbarı ve iddiası varsa hemen polis merkezine gidin. Sizi tuzağına düşürmek isteyenle sürekli telefonda konuşmayın. Eğer sizinle uzun süre konuşmak istiyor ve telefonu kapattırmıyorsa dolandırıcı olma ihtimali yüksektir"