Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, yeni askerlik sistemi ile ilgili kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Kalın "Yeni askerlik sistemi üzerinde çalışılıyor. Bedelli askerlik, dövizli askerlik ve normal askerlik başlıkları gündemimizde var. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 6, 9, 12 ay şeklinde farklı askerlik türleri üzerinde Savunma Bakanlığımızın bir çalışması var. Burada 4 temel prensip var. Birincisi öngörülebilirlik, ikincisi ihtiyaçlar, üçüncüsü yükümlülerin eğitimi, dördüncüsü bütün bir sistemin sürdürülebilir olması. Bununla ilgili detaylı bir hazırlık yapılıyor. Bugün kabineye arz edildi. Ardından kamuoyu ile paylaşılacak." dedi.

ERDOĞAN'DAN TEK TİP ASKERLİK AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Askerlik Yasası ile ilgili şunları ifade etti:

"Nihai noktayı buna henüz Savunma Bakanlığımız koymadı ama 3, 6, 9, 12 gibi bir düzenlemenin üzerinde duruluyor. Burada bedelliyi bir kenara koyuyorum çünkü bedelli noktasında olay, şu anki uygulamanın hemen hemen aynısı şeklinde bir durum söz konusu. Özellikle 3, 6, 9'da mesela yedek subay olarak yapmadan tutun da astsubaya varıncaya kadar bütün bunların hepsinin bir değerlendirmesi şu anda yürütülüyor. Bana özet olarak verdikleri bilgilere baktığım zaman inanıyorum ki halkımızı, gençlerimiz çok daha rahatlatacak ve birikimi ortadan büyük ölçüde, büyük oranda kaldıracak bir sistemi inşallah getiriyor. Kısa zamanda da bunu zannediyoruz açıklarız."

SAVUNMA BAKANI AKAR: KALICI BİR ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞIYORUZ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ise, "Çalışıyoruz. Herhangi bir şekilde geçici bir konu olmayacak. Eğer yapabilirsek, becerebilirsek ona çalışıyoruz, elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Bakanlıklarımızla, ilgili kurum ve kuruluşlarımızla görüşmek suretiyle kalıcı bir çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bu bakımdan biraz çalışma dikkatli ve hassas ilerliyor. Öyle bir şey yapalım ki tekrar tekrar gündeme gelmesin. Herkes öngörebilsen, çalışmalarını faaliyetlerin ona göre planlayabilsin şeklinde." dedi.

Editör: Süper Kanal TV