Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, darbe girişimiyle ilgili Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunuyor.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Silahlı Kuvvetlerimizin içinde bir hareketlilik mevcuttu. Bunun neticesinde Silahlı Kuvvetler içerisinde bir azınlık ne yazık ki ülkemizin bütünlüğünü kabullenemeyen bu grup, paralel devlet yapılanmasnın ta kendisiydi.

Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir, bir ayaklanma hareketidir. Ve bu vatana ihanet hareketinin bedelini de tabii çok ağır ödeyecekler. Bunu peşinen söyleyeyim. Burada milletin oylarıyla iş başına gelmiş bir hükümeti hazmedeyişi onlar için bitiş olmuştur.

Biz bu yola başımızı koymuşuz. Biz buraya canımızla kefenimizle yola çıkmışızdır. Bu hareket Allah'ın bize büyük bir lütfudur.

Birileri ne olacğaını çok iyi kestirdiler. O yüzden böyle bir adımı attılar. 
Atatürk Havalimanı'nı üzerinde F-16'lar uçuyor. Biz bunları düşmana karşı ülkeyi savunsun diye aldık. F-16'lar havada uçağımı tecrit etmeye çalıştılar.

Ben Marmaris'teydim. Maalesef arkamızdan ayrıldığım oteli bombalamışlar. Genel Sekreterimi alıp götürmüşler. Genelkurmay Başkanı'nın durumunu bilmiyorum.

Tutuklamalar daha yukarılara gidecek. Ordumuz temizdir, Silahlı Kuvvetlerimizin tertemiz haline leke getirilmemelidir. Aynı zamanda silahlı bir terör örgütü oldukları da ortaya çıktı mı, çıktı. Milletin silahıyla milleti vurdular.

Dünya medyasında ülkemizin kalkınmasını hzmedemeyneler, 'Asker Türkiye'de yönetime el koydu' diyor. Nereye koydu? Bunlar askerin içinde azınlık. İşgalcilere ülkemizi bırakmayacağız.

Şu anda Türkiye'de milyonlarca vatandaş sokaklarda. Bu tanklar onların değil, onlara emanettir. Ve onlar buna ihanet ediyorlar.

Editör: Süper Kanal TV