Cuma selası eski ve köklü bir gelenek, perşembeyi cumaya bağlayan gecelerde minarelerden yankılanırmış. Aslında bu kadim gelenek Anadolu'nun birçok şehrinde hala yaşatılmaya devam ediyor. Ancak İstanbul'da uygulanmıyordu.
Uzun zamandır İstanbullulardan gelen yoğun talepleri değerlendiren Diyanet İşleri Başkanlığı da harekete geçti ve bu geleneği yeniden canlandırmaya karar verdi. Cuma selası artık tekrar okunmaya başlanacak.
 
KAMPANYA AÇILDI
Cuma selası geleneğinin tekrar hayat bulması için sosyal medya da harekete geçti. Twitter ve Facebook üzerinde binlerce kişi paylaşımda bulundu. Change.org sitesinde "İstanbul’da Yeniden Cuma Sâlası Duymak İstiyoruz" başlığı ile 3 ay önce açılan kampanyayı 10.566 kişi imzaladı.
 
İLK KEZ BU AKŞAM OKUNACAK
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Halil Erdoğan Cuma selası'nın tekrar okunması ile ilgili HABERTURK.COM'a konuştu. 
Erdoğan, "Cuma selasının tekrar okunmaya başlanması ile ilgili yoğun talep geliyordu. Bugünden itibaren İstanbul'daki Selatin camilerin tamamında tekrar okunmaya başlanacak" dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in özellikle 1 haftadır gelen yoğun talebe kayıtısz kalamadığını ve konu ile ilgili talimat verdiğini ifade eden Erdoğan; "Bu uygulama aslında diğer bazı illerde uygulanıyor ancak İstanbul'da yoktu, artık İstanbul'daki merkezi camilerde de her perşembe günü yatsı namazından 15 dakika önce okunmaya başlanacak" açıklamasında bulundu.
 
(HABERTÜRK)
Editör: Süper Kanal TV