‘Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde gerçekleştirilen ‘Çocuklar hayvanları besliyor’ programı ile çocuklara ‘Çevre ve Hayvan Sevgisi’ aşılandı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda devam eden ‘Çevre Haftası’nda, Hayvanat Bahçesi’nde çocukların çevre bilincini geliştirmek ve hayvan sevgisini arttırarak doğayla bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla ‘Çocuklar hayvanları besliyor’ etkinliği gerçekleştirildi.
Hayvan sayısının ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığı Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde çevre ve hayvan sevgisi bilincine yönelik sunumla başlayan programda tapir, aslan, lemur, ayı, zürafa ve kaplanların beslenmesini çocuklar ilgiyle izledi. Çok sayıda okuldan yüzlerce öğrencinin katılım sağladığı programda çocuklara aileleri de eşlik etti.
Her gün düzenlenen ve hafta boyunca devam edecek programın yanı sıra ‘Çevre Haftası’ etkinlikleri müzelerde, kütüphanede ve Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde atölye çalışmaları, sahillerde çevre temizliği, 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda izci etkinliği, Kürekli Şelalesinde çevresi temizliği ve doğa yürüyüşü ile devam ediyor.
Editör: Süper Kanal TV