Uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Kütahya E Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Süleyman Geriş, bir ay önce rahatsızlığı nedeniyle götürüldüğü Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden kaçtı. Bir aydır aranan Geriş, Sazak Mahallesi Aksu Caddesi'ndeki evinde av tüfeğiyle pencereden havaya ateş etti. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Gelen polislere teslim olmayan Süleyman Geriş, yanında bulunan arkadaşını da evden dışarı çıkartmadı. Polislerin çabası sonucu Geriş, arkadaşının pencereden dışarı çıkmasına izin verdi.

'ÖLENE KADAR SAVAŞACAĞIM'

Elindeki av tüfeğiyle eve kimseyi yaklaştırmayan Süleyman Geriş "Ölene kadar evden çıkmayacağım, savaşacağım. Kendimi öldürene kadar buradayım. Zaten bütün sevdiklerimi kaybettim" diye bağırdı.

Polisler pencereyi kırarak içeriye biber gazı ve sis bombası attı. Bunun üzerine balkona elinde bıçakla çıkan Geriş, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Geriş gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, olayla ilgili soruşturma sürüyor.