Jandarma Özel Harekat Taburu'nun geniş güvenlik önlemleri aldığı eş zamanlı şafak operasyonunda, terör örgütüne maddi destek sağlanmak için açıldığı öne sürülen bir internet kafe, bir kasap ve iki markette arama yapılarak işyerlerinde bulunan bilgisayarlara el konuldu. 

Merkez Yıldırım ilçesi Karapınar ve Değirmönü Mahallelerinde bazı kişilerin terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı, gençlik yapılanması YDG-H'ye maddi destek ve eleman temin ettiği yönünde ihbarlar üzerine, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri savcılıktan alınan izin ile araştırma başlattı. İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan teknik ve fiziki takip sonrası 12 ayrı ev ve işyerine sabah saat 06.00'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

SOSYAL MEDYADA ÖRGÜT TALİMATLARI

Terör örgütü PKK adına sosyal medya hesabı açarak örgütün talimatlarını yayan, iletişim sağlayan ve kırsal alanlara eleman temin ettikleri iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Jandarma ekipleri bu kişilerin örgüte maddi destek sağlamak için açtıkları iddia edilen bir internet kafe, bir kasap, iki markette ise arama yapıp bilgisayarlar ve güvenlik kameralarını incelemeye aldı. 

8 ayrı evde yapılan aramalarda ise terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan örgütsel doküman, flama ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterlerine el konuldu. Gözaltına alınan 9 kişi sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 
Editör: Süper Kanal TV