Bursa’nın kalite kenti olması yolunda tüm mekanları en güzel şekilde dizayn eden Büyükşehir Belediyesi, BURULAŞ Şehirlererası Otobüs Terminali’ne cami kazandırmak için düğmeye bastı. Terminale yapılacak caminin proje çalışmalarının tamamlandığını, temel atma işleminin önümüzdeki günlerde gerçekleşeceğini açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Cuma namazlarının da kılınabileceği camiden başta terminal esnafımız olmak üzere yolcular ve halkımız faydalanacak. Geleneksel mimarinin izlerini taşıyacak, modern bir cami olacak” dedi.
Başkan Altepe, terminalin güney cephesine yapılacak cami alanında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi olarak Bursa’nın kalite kenti olması yolundaki çalışmaları her alanda sürdürdüklerini ifade eden Başkan Altepe, bu kapsamda tüm mekanları en güzel şekilde yeniden tasarladıklarını belirtti. Bursa’ya kazandırdıkları eserlerin gerçek anlamda kaliteli olduğunu, onlardan en önemlisinin de şehirlerarası otobüs terminali olduğunu kaydeden Başkan Altepe, terminalin eksikliklerinin giderilmesi ve gelişiminin devam etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini bildirdi. Otobüs terminali için esnafın ve halkın cami talebi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Otogar içerisinde bulunan mescidin yeterli olmadığı, Cuma namazlarının da kılınabileceği bir cami ihtiyacı bize iletildi. Başta otogar esnafı olmak üzere halkımızın talebiydi. Biz de bununla ilgili proje çalışmalarına başladık ve tamamladık. İnşallah birkaç gün içerisinde kazmayı vurup, en kısa zamanda caminin yapımını gerçekleştireceğiz” dedi.

Başkan Altepe, yapılacak caminin geleneksel izleri taşıyan modern bir mimariye sahip olacağını vurguladı. 600 metrekare taban alanına sahip caminin asma katı ve kullanılacak tüm malzemeleriyle birlikte özellikli bir yapı kimliğine bürüneceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Otobüs terminalinin en güzel mekanlarından biri olacak. Bölgeye ve Bursa’ya değer katacak” diye konuştu.

Terminal ziyaretinde Başkan Altepe’ye eşlik eden Bursa Otogar Esnaf ve Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yılmaz Ataş ise, “Sayın başkanımız 30 Mart seçimlerinden önce bu yönde bir söz vermişti. Şimdi o sözün yerine getirileceğini görüyoruz. Çok teşekkür ediyoruz, çok mutlu olduk. Allah sebep olanlardan razı olsun” şeklinde konuştu.