Partisinin saha çalışmalarına katılmak üzere geldiği Mudanya'da MHP İlçe Başkanlığı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen milletvekili adayı Jeoloji Mühendisi Engin Er, Türkiye'nin en önemli sanayi ve nüfus yoğunluğu bulunan Bursa'nın sahip olduğu depremselliği göz önünde bulundurulduğunda gereken önemin verilmediğini savundu.

2012 yılı Türkiye Aktif Fay Hatları haritasında Mudanya'nın 4 büyük fayın tehdidi altında olduğuna değinen Er, bu faylardan herhangi birinde bir deprem meydana gelirse Mudanya'nın etkileneceğini belirterek, yerel yönetimlerin bu konuda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

"BELEDİYELER ETÜT ÇALIŞMALARINI YAPMALI"

Mudanya Belediye Meclisi'nde MHP grubunun afetlerle ilgili önergelerine yerel yönetim tarafından gelecek cevabı bir yıldır beklediklerini belirten MHP Bursa milletvekili adayı, "Gerek Mudanya, gerekse Bursa Büyükşehir belediyelerini uyarıyoruz. İki daire fiyatına yapılabilecek olan zemin tespitini yapıp insanların hayatları riske atılmamalıdır. 1/1000'lik planlarda fay hatları, sıvılaşma alanları ve heyelan alanları belirlenmeli. Bir an evvel kadrolarında da 'Zemin Vizesi Kontrol Birimleri' adı altında bir oluşuma gitmelidirler." dedi.

Editör: Süper Kanal TV