Başkan Altepe, belediye iştiraklerinden Burbak'ın Fomara'daki otoparkında tutulan ve kent içi trafikte yanlış park eden araçların çekilmesinde kullanılacak araçları inceledi. Burbak Genel Müdürü Kasım Şahin'den yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Altepe, artık şehir merkezinde yanlış park eden araçların hak ettikleri cezalara çarptırılacağını ifade etti.

Metropolitan kentlerde olduğu gibi Bursa'nın en büyük sıkıntısının kent içi trafik yoğunluğu olduğunu kaydeden Başkan Altepe, dinamizmi 10 yılda 3 kat artan trafik yoğunluğunun çözümü için sürekli yollar açtıklarını, köprüler yaptıklarını ve raylı sistem hatları döşediklerini anlattı.

Bütçenin 3'te 2'sini ulaşım yatırımları için harcadıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Kent içi trafik yoğunluğunun giderilmesi, sadece ulaşım yatırımlarıyla olmuyor. Milyonlarca kişinin yaşadığı şehir merkezinde kurallara uyulması gerekiyor. Bu konuda en sıkıntı çektiğimiz konu da parklanma. Herhangi bir araç yanlış park ettiği anda, bütün bir bölge felç olmuş oluyor. İnsanımız stres ve zaman kaybı yaşamış oluyor" dedi.

Başkan Altepe, trafiği kilitleyen ve sürücülerin psikolojisini alt üst eden yanlış parklanmanın önüne geçmek için İl Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte ortak proje geliştirdiklerini kaydetti. Bugüne kadar çekici araçlar olmadığı için şehir merkezinde yanlış park eden araçların toplanamadığını fakat İl Emniyet Müdürlüğü'yle birlikte geliştirilen proje sayesinde bu eksikliğin giderildiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Şimdi artık Burbak şirketimiz ve İl Trafik Şube Müdürlüğü'yle birlikte bu tür araçları Fomara'ya, Burbak'ın otoparkına getirmiş olacağız. Artık yanlış parklanmalar konusunda daha etkin çalışacağız. Kurallara uymayan vatandaşlara göz yummayacağız. Bu anlamda sürücülerimize gerekli cezaların verilmesini sağlayacağız" diye konuştu.

Başkan Altepe, içlerinde trafik memurunun ve belediye ekiplerinin olduğu araçların hatalı park eden otomobilleri toplayacağını ve Haşim İşcan Caddesi'ndeki Burbak Otoparkı'na getireceğini söyleyen Başkan Altepe, "Tüm işlemler burada yapılacak. Aracı çekilen vatandaşlar da sıkıntı yaşamamış olacak. Burada cezalarını ödeyip, araçlarını alabilecekler" şeklinde konuştu.