Bursa'da, geçen mayıs ayında, kendisini telefonda polis olarak tanıttığı 72 yaşındaki Sevim B. adlı kadının 160 bin lirasını dolandıran ve güvenlik kameralarının incelenmesiyle yakalanan 43 yaşındaki Salih Ağar hakkındaki soruşturma tamamlandı. Yaşlı kadını, kimlik bilgileri kullanılarak adına 7 kredi kartı çıkarıldığı yalanıyla dolandıran ve "operasyon bitince eve çay içmeye geleceğim." diyen tutuklu Salih Ağar hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

7 KREDİ KARTI ÇIKARILDIĞINI SÖYLEDİ

Merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi'nde oturan Sevim B.'yi 6 ayrı telefon numarasından arayan ve kendisini polis olarak tanıtan Salih Ağar, kadına önce kimlik kartını kaybedip, kaybetmediğini sordu. Ardından adına 7 kredi kartı çıkarıldığını söyledi.

KADININ BANKADAKİ PARASINI KENDİSİNE VERMESİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı ile ortak operasyon yürüttüklerini söyleyen dolandırıcı, mal varlığının koruma altına alınacağını ve hayati tehlikesinin bulunduğunu söyleyerek kandırdı. Evinin yakınında 28 sivil polisin bulunduğunu da söyleyen dolandırıcı, bankada 185, evde de 2 bin lira parası olduğunu öğrendiği kadından, bankadaki parasını çekerek kendisine vermesini istedi.

"OPERASYON BİTİNCE EVİNE GELİP ÇAY İÇECEĞİM"

Görüşmeler sırasında Salih Ağar, kadının evinin önüne gelerek pencereden bir cep telefonu teslim edip, "Kimseye söyleme. Telefonu da kimseye gösterme, operasyon bitince evine gelip çay içeceğim." dedi. Daha sonra bir bankadaki hesabından 160 bin lirasını çeken Sevim B., 9 Mayıs 2016 tarihinde taksiyle gelen Salih Ağar'a parayı bir poşetin içinde teslim etti. İş yerini de satmasını istemesi için sürekli baskı yapılan Sevim B. verilen cep telefonundan 155'i arayınca karşısına yine dolandırıcılar çıktı. Daha sonra kendi telefonundan polisi arayan Sevim B. dolandırıldığını söyleyerek yardım istedi.

POLİS GÖZALTINA ALDI

Sevim B.'nin eşkal tarifinden yola çıkarak soruşturmayı genişleten ve güvenlik kameralarını da incelemeye alan polis, daha önce aynı suçtan 3 yıl cezaevinde yattığı tespit edilen Salih Ağar'ı yakalayarak gözaltına aldı.

"POŞET İÇERİSİNDEKİ 160 BİN LİRAYI ALDIM"

Bursa Adliyesi'ne sevk edilen Ağar, mahkemede verdiği ifadesinde, "Şanlıurfa merkezinden açık kimliğini bilmediği Hacı isimli kişinin yönlendirilmesiyle Bursa'ya geldim. Hacı'nın istemesi üzerine cep telefonunu müştekinin evine götürüp verdim. Ertesi gün evine gidip poşet içerisindeki 160 bin lirayı aldım. Daha sonra Hacı'ya götürüp verdim. Hacı'nın adres ve kimlik bilgilerini bilmiyorum. Dolandırıcılık suçundan 3 yıl cezaevinde yattım. Yargıtay da yargılamam devam ediyor." dedi.

Salih Ağar hakkında soruşturmayı tamamlayan ve iddianameyi hazırlayan cumhuriyet savcısı, "Dolandırıcılık" suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Ağar, önümüzdeki günlerde Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak