Borç batağındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden yapılan skandal harcama kamuoyunun gündemine oturdu. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan Ekonomi Koordinasyon Kurulukararlarına göre 2017 yılında ciddi tasarruf yapılacağı duyuruldu. 

Yıldırım, "Kamu olarak 2017'de muazzam bir tasarruf yılı olacak. Çok ciddi tasarruflar yapacağız. Önceliği olmayan harcamalar, gereksiz masraflar yapılmayacak" demişti.

Buna karşın Büyükşehir Belediyesi'nin internet sitesinin "güncellenmesi" için ayrılan ayrılan astronomik ücret dudak uçuklattı!

Üstelik Bursa'da toplu ulaşımdan su ücretlerine kadar vatandaşın cebini doğrudan etkileyen her kalem zamlanmışken...

Büyükşehir Meclisi'nin MHP'li üyesi Ercan Özel, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

"Aşağıda verdiğim bilgiler ve paylaştığım fotoğraflar, içinde bir az olsun Allah korkusu olan "O"na İman eden ve belli bir vicdana sahip, yetim hakkına saygı gösteren bireyler için yazılmıştır. Bu özelliklere haiz değilseniz lütfen okuyarak vaktinizi boşa harcamayın.

Her seferinde peygamber efendimiz den örnek veren insanlar; adaletin yanı sıra, hak ve hukuku tesis noktasında o yüce Peygamberin, bu noktada nasıl davrandığını görmezden geliyorlar.

İşte Bursa'mızdan size sıradan bir örnek, takdir sizlerin;

Yerel yönetimleri takip eden dostlarımızın bildiği gibi dün Büyükşehir Belediyemizde Bütçe görüşmeleri ve oylaması yapıldı. Plan-Bütçe Komisyonu olarak on günü aşkın bir süredir Büyükşehir'imizin bütçe yapısını ve performansını diğer komisyon üyesi arkadaşlarımızla birlikte inceledik. Komisyon toplantılarında 2017 yılı bütçe tasarısında yer alan büyükşehir Belediyemizin kurumsal web sitesi olan www.bursa.bel.tr adresinin güncellenmesi için ayrılan 3.432.800,00 TL'nin (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) normal bir fiyat olmadığını ayrılan bu rakamın hangi amaçla kullanılacağını sordum. Ne komisyon üyelerimiz, ne de ilgili bürokrat arkadaşlar buna cevap veremediler.

Duyduğum rahatsızlıktan dolayı aynı soruyu dün meclis toplantımız da Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe'ye sormak istedim. Lakin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, verdiği önemden dolayı yılda bir kez düzenlenen Bütçe görüşmeleri meclis toplantısına kendisinin yine katılmadığını gördüm. Konunun önemine binaen mecliste yine bu konuyu dile getirdim. Sayın Başkan vekili'nin bu konuda bilgisi olmadığı için Bürokrat bir arkadaşımız sorumuza cevap vermeye çalıştılar.

2017 yılı için Kurumsal web sitesi için ayrılan eski parayla 3 Trilyon 432 Milyar 800 Bin TL yeni parayla 3.432.800,00 TL'nin (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) web sitesine birkaç yabancı dil butonu daha eklemek için ayrılan bir meblağ olduğunu belirttiler. Biz bu cevaptan elbette tatmin olmadık, kendisinin beden dili de, verdiği bilginin doğru olmadığını söyleyince, detaylı araştırma yapmak gereğini hissettik.

Sonuçta ortaya çıkan gerçekler haklılığımızı üzülerek bir kez daha ortaya koydu.

Bursa Büyükşehir Belediyemizde 2015 yılında Kurumsal web sitesi güncellenmesi için Bütçeye 690.210,00 TL (Altı Yüz Doksan Bin İki Yüz On Bin Türk Lirası) ayrılmış ve ayrılan bu bütçenin %90'ı kullanılmış. 2016 yılında ise bir yıl önce güncellenen, Kurumsal web sitemizin güncellenmesi için ayrılan bütçe kalemine, bu defa 3.413.050,00 TL (Üç Milyon Dört Yüz On Üç Milyon Elli Bin Türk Lirası) yazılmış. 2016 yılı bütçesi gerçekleşme oranı 2017 Nisan ayında yayınlanacak ama ilgili faaliyet birimindeki gerçekleşme oranlarının ortalaması tüm yıllar %90 ila %100 arasında yer alıyor. Yani 2016 yılında web sitesi için ayrılan payın en az %90 ı yine gerçekleşmiş olacak. Gelelim 2017 yılına yine aynı faaliyet kalemine 2017 yılında ayrılan bütçe bu sefer 3.432.800,00 TL (Üç Milyon Dört Yüz Otuz İki Bin Sekiz Yüz Türk Lirası) sebebi ise web sitesini farklı dillerde yayınlamak.

Kurumsal Web Sitesi İçin:
2015 yılında 690.210,00 TL
2016 Yılında 3.413.050,00 TL
2017 yılında 3.432.800,00 TL

Toplamda ise son üç yılda 7.536.060,00 TL (Yedi Milyon Beş Yüz Otuz Altı Milyon Altmış Türk Lirası) para ayrılmış.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın - Halkla İlişkiler Biriminde etkin ve yetkin birçok arkadaşımız olduğunu çok iyi biliyorum. Bırakın bir belediyenin Basın-halkla ilişkiler çalışmalarını takip etmek, birçok gazete ve televizyonun bünyesinde bulunan kadrodan, daha başarılı ve donanımlı bir ekibe sahip Büyükşehir Belediyemizin Basın Kadrosu. Kurumsal web sitemizin güncelleme işlemini de bu arkadaşlarımızın yaptığını çok iyi biliyorum. 4.500 kişiyi aşkın bir çalışan ordusu olan bir Büyükşehirde bu güncelleme işini yapamayacak bir Web Master bulunmaması zaten hem komik olur hem de inandırıcı olmaz.

Ki yine küçük bir incelemeden sonra Bursa Büyükşehir Belediyemizin web sitesinin Türkçe haricinde 9 farklı yabancı dilde hizmet verdiğini de müşahede ettik. Aşağıda paylaştığım bilgilerde sizlerde buna şahit olacaksınız.

Buna rağmen üç yılda sözde web sitesi güncelleme işine ayrılan 7.536.060,00 TL.

Şimdi...

Uzunda olsa sabırla bu yazıyı okuyan, kendinden de olsa doğruyu isteyen, yanlışa taviz vermeyen, vicdanı her şeyin üstünde tutan, sorgulayan, Yüce Yaratıcımıza iman eden sizlere sormak istiyorum.

Söylemlerinde Cenab-ı Hakk'ın ayetlerini kullanan, Peygamber Efendimizin (sav) ismini dilinden düşürmeyen, beş vakit namaz kılmaya gayret eden insanların bu tür yanlışları yapmaya hakkı var mı sizce?

Göz var, izan var,
Yetim var, öksüz var,
Hak var, hukuk var,
Vicdan var, yasa var,
Sünnet var, Kur-an var ve nihayetinde ALLAH var ALLAH...

Bu Hak mı sizce?"

Editör: Süper Kanal TV