Aileler ve öğrenci ve öğretmenlerden habersiz yapılan uygulama öğrenci ve sendikaları ayağa kaldırdı. Okula yürüyerek gidip gelirken, şimdi sabah 06.'da kalkıp bir buçuk saat yol gitmelerine rağmen yine de derse yetişemediklerinden yakınan öğrenciler tepki gösterdi. Öğrencilere destek veren Türk Eğitim Sen Bursa 1 Nolu şube başkanıKazım Sarnık, konuyu yargıya taşıyacaklarını söyledi.

KOYUNU YARGIYA TAŞIYACAĞIZ

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölümlerinin kapanmasına karşı olduklarını anlatan Kazım Sarnık, okul önünde düzenlediği basın toplantısı ile uygulamaya karşı çıktı. Kazım Sarnık, Milli Eğitim'deki haksızlık hukuksuzluk ve düzensizliğin Bursa'da başını alıp gittiğini belirterek, "Bizler bu zamana kadar bu açıklamaları Bursa milli eğitimin önünden yapardık. Çünkü genelde sorunlar merkezi olurdu ve oradan seslenirdik. Şu anda milli eğitimde her bir okul adeta sorun yumağı haline getirildi. Yani her yerde başlı başına sorunlar var. Burada da bu gün 600 bin nüfusa sahip bir ilçede bir meslek lisesinde sadece bir bölüm, matbaa ve mobilya iç tasarım bölümü kapatılmak isteniyor, kapatıldı. Yani 600 binlik ilçede bir bölüm var, onu da siz kapatıyorsunuz." dedi.

BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI

Buna karşı mağdur öğrenciler ve ailelerin yanında olduklarını anlatan Sarnık, "Öğrencilerimizin haksızlığa uğradıklarını düşünüyoruz. Bu çevreden gelen öğrenciler burada eğitim öğretim almayacak ve bu öğrencileri Heykel'de ki meslek lisesine gönderiyorsunuz. 'Orada eğitim alın, ama buraya staj yapmaya gelin' diyorsunuz. Sanayi bölgesinde ki bölümü kapatıyorsunuz. Bu kadar çelişki olur. Okulda 150'den fazla öğretmen çalışıyor, ne onların, ne de ailelerin ve öğrencilerin haberi var. 'Ben yaptım' oldu anlayışı her yere hakim." şeklinde konuştu.

Konuyu yargıya götüreceklerini anlatan Kazım Sarnık, şunları söyledi: "Şimdi sen beğendin mi sayın müdür, 3 ay önce okula geliyorsunuz ve üç ayda bu okulda 23 yıl önce açılan bu bölümü kapatmak için neden ne bilgi aldın. Eğitimi milli eğitim yönetmiyor Bursa'da. Bunu ise okullardaki yöneticilerinin tamamının bir sendikanın üyesi yapılmak istenmesinden anlıyoruz."

BİZE BÜYÜK MADDİ YÜK GETİRDİ

Öğrencilere ise kendileri ve ailelerini haberi olmadan Demirtaş Endüstri Meslek Lisesine nakledilmekten yakınırken, "Bizim ailelerimizin haberi olmadan bizi buradan Demirtaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesine gönderdiler. Ayrıca her sabah okula gidip gelirken geç kalıyoruz. Düzenimiz çok bozuldu, alışamadık, her sabah ayrı geç kalıyoruz. Bizler Mudanya yolunda oturuyorduk. Şu anda 1,5 saat yol gidiyoruz. Biz sabah 06'da kalkmak zorunda değiliz." şeklinde yakındı.

Nakillerin nedenini ise tam olarak bilmediklerini anlatan öğrenciler; şöyle konuştu: "Müdür beyin isteğine bağlı bir şeymiş, burada bölümler yetersizmiş, küçükmüş bölümler bunun için göndermişler. Kimse kimsenin ailesinin maddi durumunu bilemez, nereden bilecekler ki benim ailemin maddi durumunu. Bana çok maddi yönden çok büyük bir sıkıntısı oldu. Ben buraya evimden yürüyerek gidip geliyordum ama şimdi bir buçuk saat yol gidiyorum. Günde en az 5-6 lira masrafım oluyor. Biz bölümümüzün geri gelmesini istiyoruz."

Editör: Süper Kanal TV