Operasyonda hakkında haciz ve yakalama kararı bulunan 5, çalıntı kaydı bulunan bir araç hak sahiplerine, Bulgaristan’dan getirildikten sonra çalındığı bildirilen bir araç da Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Orhangazi’de geçen Temmuz ayında Küçük Sanayi Sitesinde bulunan bir işyerinde çalıntı otoların parçalanarak satıldığı ihbarının alınması üzerine Orhangazi İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerekli adli izinler alınarak teknik takip yapıldı. Şüpheliler K.K. ve T.Ü.'nün, hacizli ve rehin kaydı bulunan tamamen parçalanmış lüks model araçları, merkez Osmangazi İlçesi Beşyol Mevkiinde bulunan oto yedek parçası alım satımı yapan firmalar aracılığıyla piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Jandarma, iki gün önce Orhangazi ve Osmangazi ilçelerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirerek, K.K. ve T.Ü.'nün yanı sıra M.G., T.Ş., C.Ü. ile T.Ü.'yü gözaltına aldı. Operasyonda, hakkında haciz ve yakalama kararı bulunan 5, çalıntı kaydı bulunan bir araç hak sahiplerine iade edilirken, Bulgaristan’dan getirildikten sonra çalınan bir araç da Bursa Gümrük Müdürlüğüne teslim edildi. 

Gözaltına alınan şüpheliler, sevk edildikleri adli makamlarca ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, olayla ilgili 2 kişinin daha arandığı bildirildi.