Bursa'da bugün hava sıcaklığı en yüksek 19 derece olarak ölçülüyor. 

Meteoroloji yetkililileri uyardı: Bugün ve yarın yer yer sağanak yağış etkili olacak. 

Bugün yağışın akşam saatlerinden itibaren etkili olacağı uyarısı yapıldı.

Sıcaklık yarınsa 17 derece beklenmekte. 

Çarşamba yağış yok. Çok bulutlu bir hava Bursalıları karşılayacak. Sıcaklığın 15 derece olacağı bildirildi. 

Bursa'da perşembe 19, Aralık ayının ilk günü olan cuma ise 21 derecelik hava sıcaklığının beklendiği ifade edildi. 

Öte yandan sıcaklığın gece eksi 5 dereceye kadar gerilediği Uludağ'da bugün ve yarın karla karışık yağmur öngörüldü.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Adana, Mersin, Konya, Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden itibaren Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale ve Edirne çevreleri, Denizli ve Isparta'nın güney kesimleri, Burdur'un doğu ilçeleri, Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli, Muğla çevreleri ve Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç bölgelerde yer yer sis ve pus hadisesi meydana geleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeydoğudan hafif, ara sıra orta kuvvette, İç ve Güney Ege ile Batı Akdeniz'de kuvvetlice (30-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Kıyı Ege (İzmir ve Aydın), Antalya'nın batı ilçeleri, Denizli ve Isparta'nın güney ilçeleri, Burdur'un doğu kesimleri, Çanakkale ve Edirne çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli(21-50 kg/m2), Muğla çevreleri ve Antalya'nın merkez ve doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, hortum riski) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren batısının, akşam saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Edirne ve Çanakkale çevreleri ile Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA °C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak yağışlı.

Editör: Süper Kanal TV