Bursa'da bugün termometreler 21 dereceyi gösteriyor. 

Hafif sağanak yağış yer yer etkili olmakta. 

Hava parçalı ve çok bulutlu, bugün (salı) akşam saatlerine kadar aralıklı hafif sağanak yağışlı...

Sıcaklık yarın 23 derece olacak. Parçalı bulutlu, yağmursuz bir hava Bursalıları karşılayacak. 

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre perşembe hava kapalı, sıcaklık 25 derece seviyesinde seyredecek. 

Cuma da 25 derecelik sıcaklık ve yer yer yağmur öngörüldü. 

Cumartesi günü gökgürültülü sağanak yağışla sıcaklık 22 dereceye gerileyecek.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Karaman, Niğde, Kayseri, Sivas ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (21-50 mm) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, batı bölgelerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz (Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında (Kilis, Gaziantep, Adıyaman, Şanlı Urfa'nın batısı, Diyarbakır'ın kuzeyi, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum ile Malatya'nın doğusunda kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara ((çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Salı) bölgenin doğusunun hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.