Bursa'da bugün sıcaklık 5 derece dolaylarında seyretmekte. 

Yağmur ve öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur bekleniyor. 

Meteoroloji yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Bursa'da yarın hafif yağmur var. Sıcaklık 6 derece olacak. 

Çarşamba 4 derecelik hava sıcaklığında karla karışık yağmur öngörüldü.

Bursalılar dikkat! Perşembe ve cuma günleri Bursa'da kar yağışı etkisini hissettirecek. 

Bursa 2017'ye kar yağışı ile girecek. 

Perşembe ve cuma hava sıcaklıkları 2-1 derece seviyelerinde olacak. 

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın Doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bayburt, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Kilis ve Gaziantep çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 1 ila 3 derece azalarak, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde yer yer güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile zamanla Doğu Akdenizde kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Kar yağışlarının Akdeniz Bölgesi'nin yüksekleri (Antalya, Mersin, Kahramanmaraş ve Adana'nın 900 metre rakım üzerindeki yüksek kesimleri) ile Karaman ve Konya çevrelerinde yoğun kar yağışları şeklinde olması beklendiğinden, geçtiğimiz hafta ekstrem kar yağışlarının yaşandığı bölgede, yeni kar yağışlarıyla birlikte, ulaşımda aksamalar, buzlanma, don, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ tehlikesi, çatı çökmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA °C, 5°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmurlu

Editör: Süper Kanal TV