Bursa'daki Akademik Oda Başkanları Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'ı ziyaret ederek Cumartesi günü İstanbul'da yaşanan terör eyleminde hayatını kaybeden polis memurları için başsağlığı ziyaretinde bulundular. Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı A.Faruk Çolak, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Engin Er ve Orman Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Genel Sekreteri Mehmet Geleri'den oluşan heyet, terörün hiçbir zaman amacına ulaşamayacağını söylediler.
 Ziyarette konuşan Bursa'daki Akademik Oda Başkanları, terörün amacının insanlar arasında huzursuzluk çıkarmak ve güvenlik güçlerini sindirerek kaosa yol açmak olduğuna dikkat çektiler. Güvenlik güçlerinin ülke içinde ve dışında terör odaklarına karşı etkili bir mücadele içinde olduğuna vurgu yapan Oda Başkanları, "Ne yazık ki ülkemize karşı düşmanca gayeler besleyen güçler, içimizdeki hain terör grupları ile birlikte güvenlik güçlerimize ve sivil insanlarımıza karşı kanlı eylemler yapıyorlar. Bu eylemlerde, güvenlik güçlerimiz ve sivillerden şehitler vermekteyiz. Ortada büyük bit oyun var ve hiçbirimiz bu oyuna gelmemeliyiz" dediler.

 

TOPLUMUZ DAHA SIKI KENETLENDİ

Cumartesi günü İstanbul'da meydana gelen patlamalarda aralarında Bursalı Polis memuru Hüseyin Akyüz ile birlikte bazı güvenlik güçlerinin ve sivillerin şehit olduğuna ve yaralandığına vurgu yapan Oda Başkanları, elim olay nedeniyle üzüntülü olduklarını söylediler. Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız'a baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten oda başkanları, amaçlarının polis teşkilatına moral vermek ve güvenlik güçlerinin yanında oldukları, terörün karşısında oldukları mesajını iletmek olduğunu belirterek, "Bu ve benzeri elim olaylar, ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozamayacak ve güvenlik güçlerimize karşı desteğimiz, azaltmayacaktır. Bu kanlı eylemleri planlayanlar çok iyi bilsinler ki; Millet olarak eskisinden daha çok birbirimize kenetleneceğiz ve bu planları hep birlikte bozacağız" dediler.