Çanakkale Savaşları sırasında kahramanca çarpışan ve tamamı yapılan muharebelerde şehit olan Bursa Seyyar Jandarma Taburu’na mensup askerler, 24 Nisan’da Bursa’dan gidecek torunları tarafından dualarla anılacak. Çanakkale Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’le birlikte gerçekleştirilecek programı değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Çanakkale şehitlerine vefa niteliğindeki anma töreninin bundan sonra her yıl aynı tarihte tekrarlanacağını söyledi.
Başkan Altepe, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’i ağırladı. Ankara yolunda yer alan yeni Büyükşehir Belediyesi binası başkanlık makamında gerçekleşen görüşmede, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Gelibolu Kireçtepe’de yenilediği şehitlik ve 24 Nisan’da gerçekleşecek programın detayları konuşuldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kara savaşlarının en acımasız hal aldığı 24 Nisan tarihinin Bursa için ayrı öneminin bulunduğunu ifade etti. O gün Bursa’dan ülkenin müdafaası için bölgeye giden seyyar jandarma taburuna mensup askerlerin tamamının gerçekleşen çarpışmalarda birer birer şehit olduğunu hatırlatan Başkan Altepe, “5 bin kahramanımızı Kireçtepe’de toprağa verdik.  Onlara vefa borcumuzu yerine getirmek, dualarla anmak için bu programı uygulayacağız. 24 Nisan’da Çanakkale’ye giderek, Kireçtepe’de şehit olan askerlerimizi ziyaret edeceğiz” dedi.

Başkan Altepe, ziyaretlerin Kireçtepe’de bulunan ve geçer yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce yenilenen şehitlikte gerçekleşeceğini ifade etti. 10 bin metrekarelik alanda sıfırdan düzenleme yaptıklarını belirten Başkan Altepe, “Geçen yıl şehitliğimizin açılışını yapmıştık. İlk anma törenini de açılışta gerçekleştirmiştik. Şimdi inşallah ikincisi düzenlenecek ve sonrasında anma törenimiz geleneksel hal almış olacak. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak gereken her türlü adımı atacağız” diye konuştu.

Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder ise, Başkan Altepe’ye bölgeye gösterdiği ilgi nedeniyle teşekkür etti.