Kent merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan merkez Dulkadiroğlu İlçesi'ne bağlı Pınarbaşı Mahallesi sakinleri, yaptıkları başvurular sonuçsuz kalınca asfaltlanmayan 2100 metre uzunluğundaki Pınarbaşı Caddesi'ne, '324 hanenin 8 yıldır yolu yok, oyda yok' yazılı pankart astı. Toprak yolun yazın toz, kış mevsiminde çamur içinde kaldığını ve yaşam koşullarını güçlendirdiğini söyleyenler, yolun yapılmaması halinde yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı 324 ailenin 1 Kasım seçimlerinde oy kullanmayacaklarını ve pankartı indirmeyeceklerini açıkladı.

Mahalle sakinlerinden Akif Özkaynak, burasının yıllar önce bağ olduğunu ancak şu anda 2-3 bin kişinin yaz-kış yaşadığını belirterek, şöyle dedi:

"10 yıldan beri burada yaşıyorum. Bağım vardı, şimdi burası Pınarbaşı Mahallesi Pınarbaşı Caddesi. Burada çoğunluk yaz-kış oturuyor. Burada çıkarsa 2-3 bin yol çıkar. Bu yol 3 kilometreyi geçmez. Bir zamanlar burası Milli parktı. Belediyede burayı bilmeyen yok. Kaç defa dilekçe verip girişimde bulunduk. Ama burası ilgisiz. Burada bir köy kadar nüfus yaşadığını düşünmüyorlar. Pankart toplumun yaptığı bir şey. Birisi gelip asmış, herkes de destek verdi. Yol yapılmazsa oy vermeyeceğiz ve pankartı indirmeyeceğiz. Yani bu kadar da olmaz çok ayıp. Hizmet bir kişiye yapılmaz. Burada 3 binden aşağı oy çıkmaz. Yol yapılmayana kadar oy yok, kendileri bilir." 

Hacı Söyler ise, yaşadıkları yerin şehrin bir mahallesi olduğunu ifade ederek, Buradaki arkadaşlar infial halindeler. Burası şehre 6 kilometre uzaklıktaki bir yer. Burası Pınarbaşı Caddesi. Yani şehre ait olan bir yer. Artık buranın bağlık, yaylalık hali kalmamış. Şehrin mahallesi olmuş yani. Şimdi yetkililer ya buna kulak verip gereğini yaparlar yada biz oy vermeyeceğiz" diye konuştu. 

Belediyeden emekli Rızvan Gözüaçık da, yaz aylarında toz, kış mevsiminde ise çamur içerisinde yaşadıklarını anlatarak, "Ben yaz ve kış burada oturuyorum. Ailem yatalak hasta. Hiç bir yere gidemiyoruz. Şehre yaya gidip, yaya geliyoruz. Yazıktır, günahtır. Biz Yunanistan'dan gelmedik. Müslüman'ız elhamdülillah. Ben 27 yıl bu memlekete belediye otobüsü kullanarak hizmet ettim. Bir encümen üyesinin evinin önüne kadar yapılıyor. oradan ötesi yapılmıyor" diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Göz de, hastaların tedavi olmak için hastaneye gidemediğini anlatarak tepkisini şöyle anlattı:

"Kahramanmaraş'ın hemen yakınında olan burada 35 yıldır bu haldeyiz. İçerimizde 4-5 şeker hastası var. Bu insanların şekeri düşüp yükseldiği zaman nasıl gidecek hastaneye. Yaz-kış pislik içerisindeyiz. Yol yapılmayana kadar, rey yok. Bu pankartı tepki için astık ve yol yapılmazsa oy da yok."
Editör: Süper Kanal TV