BURSA İl Emniyet Müdürlüğü, kent merkezi ve çevre ilçelerde 1200 personelin katılımıyla, 'Huzur Operasyonu' düzenledi. Toplam 5 bin 525 kişinin kimliklerini inceleyen polis aranan 50 kişiyi gözaltına aldı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün gece ilçeleri de kapsayan denetim yaptı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı konrollerde toplam 5 bin 525 kişinin kimlik kontrolünü yapan polis aranan 50 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında gece kulüpleri ve kahvelerde yapılan aramalarda, 3 uyuşturucu kullanım düzeneği, 94 gram esrar, bir miktar metamfetamin, 4'ü kuru sıkı olmak üzere 11 tabanca, 75 mermi, 1 pompalı tüfek, 3 bıcak ve pala ele geçirildi. Trafikte kontrol edilen 521 aracın 23 sürücüsüne kurallara uymadığı için ceza kesilirken 13 otomobil trafikten alıkonuldu.

Operasyon kampasında Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, vergi dairesi görevlileri ile zabıtalarda denetim yaptı. Ruhsatsız çalışan 5 işyerini kapatan ekipler izinsiz alkol satan 18 işyerine, eğlence yerlerinde sigara içen 14 kişiye ceza yazarken, kumar oynayan 3 kişi hakkında ise yasal işlem yaptı. Yaptıkları denetimlerde, eğlence yerlerinde satılan alkollerin kaçak olup olmadığını da kontrol ettiklerini söyleyen yetkililer denetimlerin süreceğini açıkladı.
Editör: Süper Kanal TV